Hava Durumu

İşte Apple'ın koronavirüse karşı son hamlesi!

Apple, ABD'deki sağlık çalışanlarını Corona virüsü salgını boyunca korumak için kolları adeta sıvadı. Yüz kalkanları tasarlayan şirket maskelerin üretimine hızlıca başladı. CEO Tim Cook, gelişmeyi, Pazar günü Twitter'da yayınladığı bir videoda duyurdu. Teknoloji devi, buna ek olarak, doktorlar ve hemşireler için 20 milyon yüz maskesi tedarik etmişti. Bunlar, havadaki partiküllerin en az yüzde 95'ini filtreleyen yüksek kaliteli N95 maskeleriydi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Apple'ın koronavirüse karşı son hamlesi!

Apple, yüz kalkanlarını ABD ötesine de taşıyacak

Apple'ın yeni geliştirilen yüz kalkanlarının ilki, geçtiğimiz hafta California'nın Santa Clara Vadisi'ndeki Kaiser Permanente hastane tesislerine teslim edildi. Cook, her kalkanın iki dakikadan az bir sürede kurulduğunu ve tamamen ayarlanabilir olduğunu belirterek, şimdiye kadar doktorların geri bildirimlerinin olumlu olduğunu ekledi. Şirket, bu kalkanların dağıtımını ABD'nin ötesinde de genişletmeyi umuyor.

Tim Cook videoda, "ABD'deki tıp uzmanları ve hükümet yetkilileri ile bunları acil olarak ihtiyaç duydukları yere ulaştırmak için işbirliği yapmaya devam ediyoruz." dedi. Cook; şirketin tasarım, mühendislik, paketleme ve operasyon ekiplerinin yanı sıra tedarikçilerinin de proje üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Cook'a göre Apple, bu haftanın sonuna kadar 1 milyon yüz kalkanı üretecek. Daha sonrasında ise şirket, bunları gemi ile göndermeyi planlıyor.

Apple Corona virüsü ile mücadeleye devam ediyor

ABD'de 8.000'den fazla insanı öldüren ve ülke çapında 300.000'den fazla kişiyi enfekte eden Corona virüsü pandemisiyle mücadele etmeye devam eden Apple, bunların yanı sıra yakın zamanda en son Covid-19 bilgileri hakkında halkı güncel tutmaya yardımcı olacak bir uygulama geliştirdi. Şirket, Mart ayında Corona virüsü mücadelesi için 15 milyon dolar bağışladığını söyledi.

Google ve Facebook gibi diğer teknoloji devleri de son haftalarda salgınla mücadeleye yardımcı olacak yeni girişimler başlattı. Google, toplumun, sosyal mesafeye uyum sağlayıp sağlamadığını gösteren bir analiz hazırladı. Google Haritalar üzerinden gösterilen bu analiz için anonimleştirilmiş veriler kullanıldı. Böylece halk sağlığı uzmanları virüsün topluma yayılmasıyla ilgili daha sağlıklı araştırmalar yapabilecekler. Facebook da pandemi boyunca gazeteciliği desteklemek için haber endüstrisine 100 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.