Hava Durumu

İşte Avrupa'da son 16'ya kalan takımlar

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda rövanş maçları tamamlandı ve son 16'ya kalan takımlar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 01:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Avrupa'da son 16'ya kalan takımlar

Günün ilk maçında Osmanlıspor deplasmanda golsüz berabere kaldığı Olympiakos'a evinde 3-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Rus ekibi Rostov evinde 4-0 yendiği Çek Sparta Prag'la deplasmanda karşılaştı. Maç Poloz ve Karavaev'in karşılıklı golleriyle 1-1 bitti ve Rostov tur atlayan taraf oldu.

Rumen Astra Giurgiu ise evinde 2-2 berabere kaldığı Belçika temsilcisi Genk'e konuk oldu. Genk, 67'de Pozuelo'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak tur atladı.

Fransız devi Lyon deplasmanda 4-1 yendiği Hollanda ekibi AZ Alkmaaar'ı ağırladı. Maça fırtına gibi başlayan Lyon, 34 dakikada 4 gol attığı maçı 7-1 kazanarak son 16'ya yükseldi.

İngiliz Tottenham deplasmanda 1-0'la boyun eğdiği Belçika ekibi Gent'i ağırladı. 10'da Eriksen ile öne geçen Tottenham, 12'de Kane'in kendi kalesine attığı golle üzülürken, 39. dakikada Dele Alli'nin direkt kırmızı kart görmesi sonrası adeta yıkıldı. Tottenham, 61'de Wanyama ile 2-1'i bulsa da 82'de Perbet son sözü söyledi ve 2-2'lik sonuçla tur atlayan takım Gent oldu.

Danimarka ekibi Copenhagen deplasmanda 2-1 yendiği Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i konuk etti. Copenhagen sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılarak son 16 turuna yükseldi.

İtalyan Fiorentina ise deplasmanda 1-0 yendiği Alman ekibi Mönchengladbach ile evinde karşılaştı. Mor Menekşeler 2-0 öne geçtiği maçta 16 dakika içerisinde yediği 4 golle turu Mönchengladbach'a adeta hediye etti.

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk deplasmanda 1-0'la geçtiği İspanyol Celta Vigo'yu konuk etti. Celta Vigo 90'da Aspas'ın penaltı golüyle maçı önce uzatmaya götürdü. 108'de Cabral'ın sayısıyla adını son 16'ya yazdıran taraf oldu.

Hollanda temsilcisi Ajax ise deplasmanda 0-0 berabere kaldığı Polonya ekibi Legia Warszawa'yı evinde ağırladı. Golsüz geçen ilk 45 dakikanın ardından ikinci yarıya hızlı başlayan Ajax, 49'da Viergever'in golüyle turu geçen taraf oldu.

İtalyan Roma deplasmanda 4-0 yendiği İspanyollar'ın 'Sarı Denizaltılar' lakaplı takımı Villarreal'i evinde ağırladı. Villarreal ilk yarıyı 15. dakikada Santos Borre'nin golüyle öne geçse de bu gol onlara tabiki yetmedi ve Roma adını son 16'ya yazdırdı.

İspanyol Athletic Bilbao evinde 3-2 mağlup ettiği Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL Nicosia'ya konuk oldu. İkinci yarıda fırtına gibi esen APOEL, 46'da Sotiriou ile 54. dakikada penaltıdan Gianniotas'ın golleriyle durumu 2-0'a getirdi ve bir üst tura çıkan takım oldu.

Belçika temsilcisi Anderlecht evinde 2-0'la geçtiği Rus Zenit'le deplasmanda karşılaştı. 24. dakikada sahneye çıkan Giuliano, Zenit'i soyunma odasına 1-0 önde götüren isim oldu. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Mircea Lucescu'nun öğrencileri, Dzyuba ve Giuliano'nun golleriyle durumu 3-0'a getirdi. Zenit tam 'turu geçtim' derken 90'da sahneye Thelin çıktı ve attığı golle Ruslar'ı evine, Anderlecht'i ise son 16'ya taşıdı.

Beşiktaş ise deplasmanda 3-1 yendiği İsrail takımı Hapoel Beer-Sheva'yı Vodafone Arena'da ağırladı. Maça ilk dakikadan itibaren ağırlığını koyan Beşiktaş'ta 17. dakikada Aboubakar müthiş vuruşuyla devrenin Siyah-beyazlılar lehine bitmesini sağladı: 1-0. İkinci yarıda Beşiktaş kontrollü bir futbol ortaya koydu. 64'te Siyah-beyazlı savunmacıların uyuduğu bir anda Nwakaeme durumu 1-1'e getirdi. 87'de son sözü Cenk Tosun söyledi ve attığı golle maçın skorunu ilan etti: 2-1. İlk maçı da 3-1 kazanan Beşiktaş son 16'ya adını yazdıran takım oldu.

DÜN GECENİN SONUÇLARI

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda dün de 3 karşılaşma oynanmıştı.

İngiliz devi Manchester United evinde 3-0 yendiği Saint Etienne'i Fransa'da da 1-0 yenip son 16'ya yazdırmıştı.

Tur atlayan bir diğer takım ise deplasmanda 3-0 yendiği PAOK'la evinde 1-1 berabere kalan Schalke 04 olmuştu.

Son olarak Fenerbahçe deplasmanda 1-0 yenildiği Krasnodar ile 1-1 berabere kadar UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.