Hava Durumu

İşte Enes Kanter'in babasının gözaltı nedeni

İstanbul Polisi, FETÖ soruşturması kapsamında, basketbolcu Enes Kanter'in babasını Prof.Dr.Mehmet Kanter'i gözaltına aldı. İşte baba Kanter'e yönelik suçlamalar...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2017 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Enes Kanter'in babasının gözaltı nedeni

Basketbolcu Enes Kanter'in babası Mehmet Kanter'in FETÖ'nün Tekirdağ'daki akademik yapılanmasıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Kanter'in Namık Kemal Üniversitesi içerisinde FETÖ bağlantılı yapılanma için çalıştığı iddia ediliyor.

17-25 Aralık sonrası

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün Namık Kemal Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında bazı akademisyenlerle birlikte basketbolcu Enes Kanter'in babası Prof. Dr. Mehmet Kanter de gözaltına alınmıştı. Mehmet Kanter'in gözaltına alınma gerekçesini oluşturan suçlamaların detayları da ortaya çıkmaya başladı. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Kanter, 17-25 Aralık sürecinden sonra 'misafir öğretim üyesi' olarak Tekirdağ'daki Namık Kemal Üniversitesi'nde görevlendirildi.

"FETÖ için çalıştı" iddiası

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan zanlılardan birinin ifadesine göre Kanter bu süreçte FETÖ'nün üniversite ve akademisyenler yapısının kuvvetlendirip genişletmek için çalıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Kanter'in 'yetiştirdiği' iddia edilen Doç. C.A ile birlikte Tekirdağ'daki akademik FETÖ yapılanması için çalışmakla suçlanan Kanter'in sorgusunun bugün başlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.