Hava Durumu

'İsterdik ki Kılıçdaroğlu da bu yolda bizimle olsun'

Başbakan Binali Yıldırım, Amasya'da halka seslendi. Başbakan Yıldırım, "Biz isterdik ki Kılıçdaroğlu da bu yolda bizimle olsun. Bunlar halka güvenmek yerine mahkemelere güveniyorlar. Hep mahkemeler üzerinde iş çıkardılar bugüne kadar. Milletin, meclisin kararını mahkemeye taşıyarak halkın iradesini yavaşlatmaya çalıştılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'İsterdik ki Kılıçdaroğlu da bu yolda bizimle olsun'

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktığını, daha sonra Amasya'ya geldiğini ve Amasya Genelgesini buradan bütün dünyaya ilan ettiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Burada çok önemli tarihi bir karar alındı. Türkiye'nin, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini, bugünlerini ilgilendiren o tarihi genelgenin kararı burada verildi. 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' denildi. Düşmana karşı ilk kararın verildiği yerdeyiz, Amasya'dayız. İlk adımı buradan attık. Bağımsızlık yolunda ilk vurguyu Amasya'da yaptık. Milli irade ilk defa 1919'da Amasya'da ifade edildi. Ondan sonraki bütün çalışmalar Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi."

"YETKİ MİLLETİNDİR"

Yıldırım, o dönemde, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının milletin kararını her şeyin üzerinde tuttuklarına işaret etti.

Milli mücadelenin milletle, milletin azmiyle verildiğini belirten Yıldırım, "Cumhuriyeti milletle, milletin kararlılığıyla kurduk. Cumhuriyeti milletin alın teriyle, mücadelesiyle bugünlere getirdik. İlk mitingimizi buradan başlatıyoruz. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bugün 'Söz milletindir, karar milletindir' diyoruz. Yetki milletindir. Millet ne derse, neyi uygun görürse o olur. Gerisi teferruattır." dedi.

"BUNLARDAN HAYIR GELMEZ"

"Bunların hayatı 'hayır', bunlardan hayır gelmez." diye konuşan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bunlar hangi işe 'evet' dediler? Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaparsın, dünyanın en geniş köprüsünü, bunlar 'hayır' der, dünyanın en büyük havalimanını yaparsın, yine bunlar 'hayır' der, Marmaray'ı yaparsın bunlar yine hayırcı. Bunlar, sürekli 'hayır' diyerek, işleri engelleyerek buraya geldiler. Meclisi feshetme diye bir şey yok."

"BU SİSTEM BABA İLE OĞULU BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR"

Başbakan Yıldırım, "Diyelim ki, cumhurbaşkanıyla Meclis arasında bir anlaşmazlık var, işler yürümüyor. Olmadı mı? Hatırlayın, 'Çankaya'nın şişmanı bilmem neyin düşmanı' diye rahmetli Özal'a Demirel, orada adamın ecelsiz gitmesine sebep oldu. Sürekli tenkit, hakaret. Daha sonra Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i seçti, anlaştılar, kısa süre sonra onlar da papaz oldular, birbirlerine girdiler. Bu, sistemin arızasından kaynaklanıyor. Bu sistem baba ile oğulu birbirine düşürür. Onun için değişmesi lazım, keyfi bir iş yapmıyoruz." diye konuştu.

"BU SİSTEMDE HERKESE YER VAR"

Yılmaz, "Cumhurbaşkanı bir tane. Yani Kılıçdaroğlu'nun hatrı için bir tane daha mı cumhurbaşkanı seçelim? İstiyorsa gelsin muavin olsun, engel yok. Bu sistemde ona da yer var, herkese yer var. Kıskanma ne olur, biraz daha çalış senin de olur." dedi.

"MİLLETTEN GÜÇLÜ HİÇ KİMSE YOK"

"Tek adam seçiyoruz ama iki sandık arasında yetki veriyoruz. Cumhurbaşkanı tek ama daha güçlü olan da millet." diye konuşan Başbakan Yıldırım şunları kaydetti:

"Milletten güçlü hiç kimse yok. Sandıkla geliyor sandıkla gidiyor. Onun ötesi yok. Çünkü Türkiye'de milli irade var.

Şimdi yarım kalan işi tamamlıyoruz. O gün cumhurbaşkanını seçtik şimdi cumhurbaşkanı hükümet sistemini getiriyoruz. Bunun için dedik ki sayın Bahçeli, ey Kılıçdaroğlu sen de gel. AK Parti olarak biz de gelelim. Sayın Bahçeli bu çağrımıza karşılık verdi. Önce milletim dedi, sonra partim dedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

"İSTERDİK Kİ CHP'DE BU YOLCULUKTA BİZİMLE OLSUN"

Biz isterdik ki CHP de, Kılıçdaroğlu da bu yolculukta bizimle olsun. Bunlar halka güvenmek yerine mahkemelere güveniyorlar. Hep mahkemeler üzerinde iş çıkardılar bugüne kadar. Milletin, meclisin kararını mahkemeye taşıyarak halkın iradesini yavaşlatmaya çalıştılar. Türkiye'nin hayrına ne varsa bunlar hayır demeye devam ediyorlar."

"BUNLAR, HALKA GÜVENMEK YERİNE, MAHKEMELERE GÜVENİYORLAR"

Başbakan Yıldırım, "Bunlar, halka güvenmek yerine, mahkemelere güveniyorlar, hep mahkemeler üzerinden iş çıkardılar bugüne kadar. Milletin, Meclis'in kararını mahkemelere taşıyarak, halkın iradesini yavaşlatmaya çalıştılar. Bunların Türkiye'nin hayrına hiçbir adıma 'evet' dediklerini biz görmedik. Türkiye'nin hayrına ne varsa, bunlar 'hayır' demeye devam ediyorlar, dün de devam ettiler, bugün de devam ediyorlar." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.