Hava Durumu

İYİ Parti'den YSK'ya başvuru!

İYİ Parti, 31 Mart İstanbul seçimlerinin ''tümünün iptal edilmesi'' için tam kanunsuzluk iddiasıyla YSK'ya itirazda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti'den YSK'ya başvuru!

İYİ Parti'nin dün yaptığı kararın gözden geçirilmesi başvurusu da YSK tarafından reddedilmişti.

İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANINDAN YSK'YA TEPKİ

Öte yandan YSK'nın İstanbul seçimlerini iptaline ilişkin verdiği karara bir tepki de İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'dan geldi. Kavuncu "YSK'nın verdiği karar hukuksuz olsa da bizler, alternatif demokratik tepkiler yerine cevabı sandıkta vereceğiz" dedi.

YSK'nın verdiği kararla ilgili Sözcü'ye konuşan İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu, "YSK'nın kararını anlamak ve kabullenmek gerçekten zor. YSK, siyasi bir kurum değil, anayasal bir kuruluştur. Dolayısıyla kararlarını verirken, sadece kanunlara ve içtihatlara bakarak hareket etmek zorundadır. Ancak ve maalesef kanunları da içtihatları da bir kenara bıraktı" diye konuştu.

"CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ"

Seçimin tekrarlanması kararını hukuksuz bulan Kavuncu, "Bu karara uyarak, 23 Haziran seçimleri için çalışmak inanın ağır geliyor. Çünkü haksız ve hukuk dışı bir karar. Kanunsuz bir karar olsa da bizler, alternatif demokratik tepkiler yerine cevabı sandıkta vereceğiz. Verilen bu karar Türkiye'yi hem içeride hem de dışarıda zor duruma düşürmüştür" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.