Hava Durumu

Joe Biden HDP'li vekillerin yüzüne baka baka söyledi!

AK Parti, CHP ve HDP'den milletvekilleriyle İstanbul'da görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "PKK bir terör örgütüdür, silahları bırakması ve şiddete son vermesi gerekir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Joe Biden HDP'li vekillerin yüzüne baka baka söyledi!
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İstanbul'da AK Parti, CHP ve HDP'li milletvekilleriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Biden'ın davetiyle gerçekleşen ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeye; AK Parti'den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu, CHP'den Sezgin Tanrıkulu ve Fikri Sağlar, HDP'den Leyla Zana, Altan Tan ve Ayhan Bilgen katıldı. MHP'den ise katılım olmadı. Oktay Vural'a davet gitti ancak kendisi Ankara'da olacağını söyleyerek toplantıya katılmadı.

OTURUP KONUŞABİLMEK ÖNEMLİYDİ

Toplantının çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise, MHP'den Oktay Vural'ın da davet edildiğini ancak iptal ettiğini söyledi, "Bir masa etrafında oturup konuşabilmek önemliydi" dedi.

"PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYOR"

Toplantı sonrası Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan Altan Tan, yedi milletvekilinin birkaç dakika süreyle konuştuğunu, Biden'ın açılış ve kapanışta kendi fikirlerini dile getirdiğini belirterek, "Biden PKK'nın hendek açmasını ve silaha başvurmasını tasvip etmediklerini, PKK'yı bir terör örgütü olarak gördüklerini söyledi. PKK'nın içerideki tutumunu eleştiriyor. PKK ile PYD'nin bağı olduğunu düşünmüyorlar. Türkiye'de siyasi mücadelenin demokratik yollarla olması gerektiğini, hükümetin bu sorunları yeni anayasa ile çözmesi gerektiğini söylüyor." dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.