Hava Durumu

Kabakulak nedir nasıl anlaşılır?

Hafif ateş, tükürük bezlerinde ve lenf bezlerinde şişme ile kendisini gösteren kabakulak internette araştırılan konulardan biri olmaya devam ediyor. Peki yüzyıllardır var olan ve bulaşıcı hastalık olan kabakulak nedir nasıl anlaşılır? İşte kabakulakla ilgili merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2019 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kabakulak nedir nasıl anlaşılır?

Kabakulak virüsü Paramyxoviridae familyasının zarflı bir RNA virüsüdür. Üçüncü ve dünya ülkelerinde önemli bir sağlık sorunu olan kabakulak nedir? İşte bazı bilgiler...

KABAKULAK NEDİR?

Tükürük bezlerinin (genelde parotis bezinin) ağrılı bir şekilde şişmesi ve ateş ile belirginleşir. Hastalığın semptomları ağırlaşırsa yani şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş, sürekli kusma, devamlı uyku hali ve testislerde ağrı varsa derhal doktora götürülmelidir. Hastalığın semptomları genelde çocuklarda pek ağır değilken, ergen ve yetişkinlerde daha ağırdır. Virüs vücuttaki bez yapılarını tutar, erbezleri gibi ürogenital sistem bezlerini tutması kısırlık (infertilite) veya subfertilite; parotis bezini tutması sağırlığa varan komplikasyonlara sebep olabilir.

KABAKULAK HASTALIĞININ TEDAVİSİ

Kabakulak hastalığın tedavisinin esasını destek tedavisi (istirahat, sıvı tedavisi ve komplikasyonlara yönelik müdahaleler) oluşturmaktadır.
Hastaların belirtilerin başlamasından itibaren bir hafta boyunca evden çıkmaması ve sağlam kişilerle temasının kısıtlanması hastalığın yayılımını azaltacaktır.

HASTALIKTAN NASIL KORUNULUR?

Her yaşta görülebilen ve kendisini ateş ile belli eten kabakulak hastalığından korunmanın tek yolu aşılamadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.