Hava Durumu

Kalın'dan Esad birliklerinin Afrin girişimine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ''Halep civarından gelip Afrin'in güney uçlarına oradan da şehre girmeye çalışan bir grubun girme teşebbüsü olduğunu gördük bu topçu atışımızla çekildi'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kalın'dan Esad birliklerinin Afrin girişimine ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Esad rejimiyle PYD YPG arasında anlaşma imzalandı mı diye haberler çıktı. Halep civarından gelip Afrin'in güney uçlarına oradan da şehre girmeye çalışan 40-50 araçlık bir konvoyun bir grubun girme teşebbüsü olduğunu gördük bu topçu atışımızla çekildi. Burada bir anlaşma söz konusu değil. Böyle bir anlaşma olsa bile Türkiye olarak biz Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Doğu Guta'daki masum sivillein öldürülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Bölge yeni bir Kandil yapılmaya çalışılıyor.

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Gerek ABD'nin YPG'ye verdiği desteğin sonlandırılması Münbiç'ten çıkarılması konusunda beklentimiz çok nettir. PYD ile yapılan işbirliğinin sona erdirilmesi gerekmektedir. FETÖ meselesinde de somut adımlar bekliyoruz.

ANKARA-ŞAM TEMASI OLUR MU?

Bizim Şam rejimi ile resmi temasımız söz konusu değil. Çatışmasızlık bölgelerini oluşturmak için kurduğumuz bir mekanizma var. Verdiğimiz mesajlar Rusya ve İran üzerinden Şam rejimine iletilmekteydi. Bizim doğrudan resmi temasımız söz konusu değil. Olağanüstü şartlar gerektirdiğinde istihbarat birimlerimiz doğrudan ya da dolaylı temas kurabilir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.