Hava Durumu

Kamberler Parkı'nın hali içler acısı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan Kız Yakup Parkı kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kamberler Parkı'nın hali içler acısı
Osmangazi Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma yapılarak 2008 yılında halka açılan ve halk arasında Kamberler Parkı olarak bilinen Kız Yakup Parkı tanınmaz hale geldi. Parktaki padişah heykelleri parçalandı ya da çalındı. Kılıç-kalkan heykelinin kılıçlarının kırıldığı parkta birçok esere zarar verildi.

Şehir merkezinde vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği bir yer haline gelen parkta tematik bahçeler, göletler, festivallerin yapılabileceği sahne, turizm ofisi, basketbol ve voleybol sahaları, mini futbol sahası, yürüyüş ve koşu yolları, kafeterya, restoran, yeşil alanlar, oturma, dinlenme alanları ve otoparklar bulunuyor. 150'ye yakın türde ağaç ve bitki ekilen parka Bursa'da iz bırakmış tarihi şahsiyetlerin heykelleri de konuldu. Bursa'da medfun bulunan Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk 6 padişahının heykellerinin yanı sıra, kılıç-kalkan heykelleri ile 25-30 yılını Bursa'da geçirmiş herkesin yakından tanıdığı Deli Ayten'in heykeli dikildi.

Keyifli vakit geçirilebilecek hale getirilen Kız Yakup Parkı'nın güzelliği fazla uzun sürmezken, parkta bulunan padişah heykeli bile çalındı. Mermer sütunları kırıldı, padişahların hayatlarını anlatan mermer yazıtlar parçalandı. Kılıç-kalkan heykellerinin kılıçları parçalandı. Birçok eserin yağma edilmişçesine yok edildiği parkta, 'Deli Ayten' heykeline ise zarar verilmedi.Kimliği belirsiz kişilerin saldırısına maruz kalan Kamberler Parkı'nın durumu çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Çevre sakinleri parkın tamamının zarar gördüğüne dikkati çekerek, "Gece yarısı parka gelen kimliği belirsiz kişiler, güvenlik kameraları dahil olmak üzere her şeye zarar verdi. Banklar kırıldı, insanların oturacak yeri kalmadı. Çocuk parklarındaki salıncaklar, kaydıraklar parçalandı. Bu parkta güvenlik görevlisi olmak zorunda" şeklinde konuştu.

Osmangazi Belediyesi Kız Yakup Parkı'nda onarım çalışmalarını sürdürüyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.