Hava Durumu

Kamer Genç'e adam demeye dilim varmıyor

Başbakan Erdoğan, Bakan Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle CHP’li Kamer Genç’e tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Milletim yalancıyı başbakan yapmaz, edepsizi Meclis’e alanı da başbakan yapmaz” dedi. Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim’de miting yapılmasına izin verilmeyeceğini de dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kamer Genç'e adam demeye dilim varmıyor

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda şu sıralarda konuşma yapıyor.

Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin için söylediği sözler nedeniyle CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i eleştirdi.

Erdoğan, “Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsfette tarafından Bakanımıza, bir hanfendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum. CHP’den samimi bir özür gelmedi. Ağzına dürüstlük kelimesini aldığında bu edepsiz vekili hatırlatacağız. Kadın hakları, eşitlik dediğinde üyelerinin bu densizliğini hatırlatacağız. Kılıçdaroğlu, ‘Yalancıdan başbakan olmaz’ demiş, Kılıçdaroğlu haklı, yalancıdan başbakan olmaz. Milletim bu ülkede Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaz, yapmıyor. Edepsizi Meclis’e alan, kollayanı da başbakan yapmaz” dedi.

'TAKSİM'DE MİTİNGE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Vatandaşların 1 Mayıs’ını kutlayan Erdoğan, inşaat çalışmalarının sürdüğü Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu;“Taksim’de yayalaştırma çalışmaları var, 30-40 metre kazılmış şantiyeler var. Sendika temsilcilerine ‘Bir provokatif eylemde, hareketlenmede bir kişinin dahi ölümüne dayanabilir misiniz?’ dedim. ‘Bunun faturası bize gelir’ dedim. Bu ülkede sendikalar 1 Mayıs’ı kutlayamazken bunun önünü açan biz olduk. Kazlıçeşme’de neden yapmıyorsunuz? İstanbul’da bu tür mitingler için iki alan yapıyoruz. ‘Bundan AK Parti iktidarına karşı yapıyorsunuz anlaşılır’ dedim. Çelenk töreni yapın, sonra da Kazlıçeşme’de miting yapın. Biz size miting yapmayın demiyoruz. Alana girişin yapılmasına, miting yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sendikalardan inatlaşma değil, samimi anlayış bekliyorum. CHP Genel Başkanı ‘burada gerilim kokusu var’ deyip, bu konuya girmesin. Bu ülkede bilip bilmeyeni de başbakan yapmazlar.”

BAHÇELİ'YE: İSPATLAMAZSAN NAMERTSİN

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bahçeli'ye 'BOP nedir?' diye sorsalar, bilmez. Ortada Büyük Ortadoğu Projesi diye bir şey kalmadı.

Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'dir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur.

Sayın Bahçeli’ye bir kez daha hodri meydan diyorum. Bizi yolsuzlukla suçlayan Bahçeli belgesini ortaya koyamazsa namerttir. Biz bu milletin kuruşunu yedirtmeyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.