Hava Durumu

Kamu sınav takvimi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuya ilk defa atanacaklar için 2013 yılı sınav ve yerleştirme takvimini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kamu sınav takvimi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, A grubu kadrolar ile öğretmenlik kadrolarına atanacaklar için Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) 6 ve 7 Temmuz'da, öğretmenlik alan testinin ise 14 Temmuz'da yapılacağını, bu sınavlara başvuruların 6-15 Mayıs arasında kabul edileceğini duyurdu.

Bu yıl iki kez gerçekleştirilecek yerleştirme takvimiyle ilgili ise Bakan Çelik, Devlet Personel Başkanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarından, yerleştirme yapılacak kadro taleplerinin 1. yerleştirme için 4 Mart-17 Mayıs arasında toplanacağını, ÖSYM Başkanlığınca da adayların tercihlerinin 24 Haziran-3 Temmuz arasında alınacağını ifade etti.

Çelik, 2. yerleştirme takvimine ilişkin, Devlet Personel Başkanlığı'nca kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme yapılacak kadro taleplerinin 12 Ağustos-4 Ekim arasında toplanacağını, adayların tercihlerinin ise 18-27 Kasım arasında alınacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.