Hava Durumu

Karacabey Tarım Fuarı açıldı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 4. Tarım Fuarı açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karacabey Tarım Fuarı açıldı
12 bin metrekare kapalı alana kurulan Karacabey Tarım Fuarı kapılarını açtı. 200 markanın ürünlerini sergilediği fuar büyük ilgi gördü. Fuarın açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘bütünşehir’ çerçevesinde her zaman tarım kesiminin yanında olmaya başladıklarını söyledi. Buna yönelik faaliyetlerinden bahseden Altepe, daha önce çiftçilere 400 arı kovanı dağıtıp, gereksiz zirai ilaç kullanımının önlenmesi maksadıyla 5 ilçeye erken uyarı sistemleri kurduklarını, ürün kurutma alanları ve arazi yollarının düzenlenmesi çalışmalarıyla çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köyden şehre göçün ancak kırsal kalkınmayla önlenebileceğini, amaçla sorumluluk alanında olmamasına rağmen Keles’e süt fabrikası kurduklarını anlattı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş. gibi birimleri kurup, faal olarak bu alanda çalışmaya başladıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Daha önce de arı kovanı dağıtımı ve erken uyarı sistemlerinin kurulması için çiftçimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp, ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması hususunda da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye’ye örnek olan Bursa’nın kırsal kalkınmada örnek olması için gerekli yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçenin sahip olduğu potansiyeli tanıtmak amacıyla ‘Tarım ve Hayvancılık Fuarının’ dördüncüsünü düzenlediklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından 4. Karacabey Tarım Fuarı’nın kurdelesi kesildi. Çeşitli tarım makinelerinin yer aldığı fuar hafta sonuna kadar gece 22.00’a kadar gezilebilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.