Hava Durumu

Karaloğlu'ndan öğrencilere nasihat

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Mezun olduğunuz zaman sıradan eleman olmayın, aranan insan olun. Aranan insan olmak için de kendinizi mutlaka iyi yetiştirmeniz lazım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2015 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Karaloğlu'ndan öğrencilere nasihat
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 'Ertuğrulgazi Öğrenci Yurdu' ve 'Özel Osmangazi Eğitim Kurumlarını' ziyaret etti. Karaoğlu, "Bizim öğrenciliğimizde imkanlar bu kadar iyi değildi. Ben de bir dönem yurtta kalıp okudum, fakat böyle mekanlarda hiç kalamadım. O dönem imkanlar yoktu. Ama o imkansızlıklar içerisinde bizi en iyi şekilde yetiştirmek için mücadele veren insanlar vardı. Onlar sayesinde biz yetiştik. Sizler de iyi yetişin istiyoruz. Artık çağımızda savaşlar sadece topla tüfekle olmuyor. Savaş biraz da bilgi ile oluyor, teknoloji ile oluyor. Kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Hangi branşta olursanız olun, en iyisi olun.

Kesinlikle okulla öğrendiklerinizle yetinmeyin, mutlaka dışarıdan kendinizi yetiştirin. Mesleğiniz ne olursa olsun mutlaka bir yabancı dil bilin. Bu sadece İngilizce olmasın. Sanki yabancı dil sadece İngilizceymiş gibi algılanıyor, ama dünya farklı dillere doğru gidiyor. Mezun olduğunuz zaman sıradan insan olmayın, aranan insan olun. Aranan insan olmak için de mutlaka iyi yetişmek lazım. Artık üniversite mezunu olmak fazla bir şey ifade etmiyor. Üniversite mezunu vasıflı insan olun. Onun için sizlere sağlanan bu imkanları iyi değerlendirin" diyerek, öğrencilere nasihat etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.