Hava Durumu

Kasko yaptıracaklar dikkat!

Uzmanlar, kasko yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bir dizi önemli hususun olduğuna işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kasko yaptıracaklar dikkat!

Bilindiği gibi, trafik sigortaları, karşı tarafa verilen maddi ve bedeni zararı karşılıyor. Trafik poliçesinde karşı tarafa verilen maddi zararın limiti araç başına 33 bin TL, kaza başına 66 bin TL seviyesinde.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Doğan Sigorta ve Brokerlik CEO'su Selcen Gür, kasko poliçesinde mali sorumluluk limitinin en az 100 bin TL olması gerektiğine işaret etti.

TAMİR SÜRESİNİN SONUNA KADAR

Selcen Gür açıklamasının devamında "Kasko poliçesinde manevi tazminat limiti de çok önemli. Karşı tarafa ve 3'üncü şahıslara vereceğiniz zarar neticesinde, mağdur kişinin ailesi size dava açtığında çok yüksek rakamlarla karşılaşmanız olası... Kasko poliçelerinde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu da ikame araç konusudur. Standart bir poliçe, sizin aracınız kaza sonrası tamirdeyken 7 veya 15 gün boyunca size başka bir araç sağlar. Ancak çoğu aracın tamiri 15 günde bitmeyebilir. O yüzden siz ek bir prim ödeyerek kasko poliçenize tamir süresi bitene kadar yazdırmanız gerekir" dedi.

ÖN CAMLARI İSTEDİĞİNİZ SERVİSTE...

Ön cam hasarlarının da önemli bir sorun olabildiğine işaret eden Gür "Kasko poliçeleri zarar gören ön camları herhangi bir standart camla sadece anlaşmalı servislerinde değiştirmeyi öngörür. Oysa siz çok az bir ek prim ödeyerek ön camınızın orijinal parçasıyla ve istediğiniz serviste değiştirileceğini poliçenize yazdırabilirsiniz. Kasko poliçelerinde ayrıca 'sıfır araç klozu' diye bir madde var. Bazı sigorta şirketleri bu kloz ile; sıfır araçların ilk sene pert olması durumunda; pert olduğu andaki anahtar teslim fiyatını öder" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.