Hava Durumu

Katalonya-İspanya gerginliğinde kritik gelişme

Katalonya Başkanı: Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız. İspanya ile müzakere için zaman gerekli

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Katalonya-İspanya gerginliğinde kritik gelişme

Katalonya'da düzenlenen referandum sonrası İspanya ile Katalon hükümeti arasında süren gerginlikte önemli bir gelişme yaşandı. Katalonya Başkanı Charles Puigdemont, 'Bağımsızlık sürecini askıya almalıyız. İspanya ile müzakereler için zaman gerekli. Bağımsızlık için halkın iradesi takip edilecek' açıklamasında bulundu.

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, bağımsızlık ilanını görüşmek üzere toplanan parlamentodan, "bağımsızlık ilanı süreci"nin ertelenmesini istedi.

İspanya yüksek mahkemesinin aksi yöndeki kararına karşın toplanan Katalonya Parlamentosu'nun oturumunun açılışında konuşan Puigdemont, İspanya hükümeti ile konuyu görüşebilmek için bağımsızlık ilanının ertelenmesi gerektiğini söyledi. Katalonya'da 1 Ekim'de düzenlenen referanduma katılan seçmenlerin yüzde 90'ı bağımsızlığa "evet" dedi.

Puigdemont, "Halk referandumda 'bağımsızlığa evet' dedi. Halkın Katalonya'nın bağımsız bir devlet olması yönündeki bu talebinin karşılık bulmasını istiyorum. Katalonya olarak, referandum sonuçlarıyla bağımsızlık ilan etme hakkını kazandık" dedi.

Puigdemont konuşmasında, referandum sonuçlarıyla ortaya çıkan durumun, Katalonya ve İspanya arasında barışçıl yollarla çözümlenebileceğine inandığını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.