Hava Durumu

Keşif uçağı düştü! Hayatını kaybedenler var

Antalya'nın Manavgat ilçesinde eğitim uçağı düştü, pilot Serkan Dilci ve yardımcısı Deniz Adalı öldü. Düşen uçak geçen yaz İzmir Alaçatı yakınlarında habercileri taşıyan otomobile alçak uçuş sırasında çarpmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Keşif uçağı düştü! Hayatını kaybedenler var

Antalya'nın Manavgat ilçesi Karaöz mevkiinde saat 15.30 sıralarında tek motorlu Cessna 152 tipi TC KIM tescilli eğitim uçağı, toprak araziye düştü. Uçağın düştüğü ihbarı üzerine bölgeye, jandarmanın yanı sıra çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, olayda pilot ve yanındaki yardımcı pilotun yaşamını yitirdiğini belirtti. Kaymakam Yiğit, uçağın düşme nedeninin yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söyledi.

TC KIM uçağı, 5 Ekim 2017'de Çorlu'da, 28 Eylül 2018'de de Aydın'ın Kulu ilçesi yakınlarında tarlaya mecburu iniş yapmıştı. Aynı uçak daha geçen yaz da İzmir Alaçatı yakınlarında habercileri taşıyan otomobile alçak uçuş sırasında çarpmış, aracın ön camı hasarlanmıştı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: İZMİR'DE BİR ARACIN ÇATISINA BASAN UÇAK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Manavgat ilçesi Ulualan mevkisinde eğitim uçağı düştü. İlk tespitlerimize göre Yıldız Air firmasına ait uçağın pilotu Serkan Dilci ve yardımcısı vefat etti. Allahtan rahmet diliyorum. Jandarma ve 112 Acil Yardım ekipleri olay yerinde. Her türlü tedbiri almış durumdayız. Bu uçağın daha önce İzmir'de bir aracın çatısına basan uçak olduğu söyleniyor." dedi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Antalya valiliğinden yapılan açıklamada ise "15.30 sıralarında Manavgat Ulualan mevkiinde Uçak Yıldız Air adlı sivil havacılık firmasına ait Cessna tipi TC-kim adlı 14.53 sıralarında 1 saatlik kalkış izni olan eğitim uçağının düşmesi sonucu (2) mürettebat vefat etmiştir. Vefat edenler eğitim uçağını pilotu Serkan Dilci ve yanında bulunan Deniz Adalı'dır. Olay mahallinde gerekli emniyet tedbirleri Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince alınmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.