Hava Durumu

Kılıçdaroğlu cezaevinde Berberoğlu'nu ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu cezaevinde Berberoğlu'nu ziyaret etti

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde 1.5 saat ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Adalet ağır yürür ama bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin arından kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Enis Bey'in morali yerinde, anılarını yazıyor. Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içerisinde tahliye olur. Alınan karar ağır bir karar. Hukukla, adaletle bağdaşmayan bir karar. 'Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır' diye bir ifade var, biz de birgün adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.

25 GÜNLÜK 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜ MALTEPE MİTİNGİYLE SONLANDIRMIŞTI

Partisinin İstanbul Miletvekili Enis Berberoğlu'nun 'casusluk' iddiasıyla tutuklanmasının ardından 'Adalet Yürüyüşü' başlatan ve Ankara'dan İstanbul'a 25 günde yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünü dün (9 Temmuz) gerçekleştirdiği Maltepe mitingiyle sonlandırmıştı. Bugün beraberindeki heyetle birlikte cezaevine gelen Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nu ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ADALETİN MAHKÛM EDİLDİĞİNİ GÖRDÜK, ENİS BEY BU ÖRNEKLERDEN BİRİSİ"

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Enis Berberoğlu'nu ziyaret ettik. Morali yerinde, anılarını yazıyor. Şu gerçeği yerinde görmek gerçekten acı verici. Adalet saraylarda değil aslında, üzerinde adalet sarayı yazılan binalarda bugünkü koşullarda üzülerek söyleyeyim adalet dağıtılmıyor. Adaletin mahkum edildiğini gördük adaletin hepse atıldığını gördük. Hiçbir günahı olmayan insanların, terörle uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmayan insanların hapse atılması toplum vicdanında derin yaralar açar, Enis bey bu örneklerden birisidir."

"BİR GÜN ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ"

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Uzun yıllar gazetecilik yaptı, Türkiye'nin en büyük gazetelerinden birisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamları var. Morali yerinde, Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içerinde tahliye olur, alınan karar çok ağır bir karar. Hukukla bağdaşmayan bir karar. Adaletle bağdaşmayan bir karar. Toplum vicdanında derin yaralar açan bir karar, adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır diye bir ifade var. Biz de bir gün adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz."

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.