Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili Bursa'dan tepki geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan saldırı Bursa'da da kınandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2019 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2019 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili Bursa'dan tepki geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik dün Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yapılan saldırı Bursa'da protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bu türden saldırıların siyasilerin nefret söylemlerinden dolayı gerçekleştiğini ifade etti.

Kent Meydanı'nda gerçekleşen basın açıklamasına teşkilat başkanları ve partililer katıldı. Açıklamayı yapan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, saldırılardan korkmadıklarını belirterek, "Bizler bu yola çıkarken, Sayın Cumhurbaşkanının söylediği gibi 'beyaz kefeni giyerek yola çıktık'. Kimseden korkumuz yok, saldırıyı kınıyoruz" dedi.

'ŞEHİDE YAPILMIŞ SAYGISIZLIK'

Şehit cenazesinde böyle bir olayın yaşanmasının öncelikle şehide saygısızlık olduğunu belirten Akkuş, "Sayın Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı aynı zamanda şehidimize yapılmış bir saldırıdır. Biz arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Savcılığına İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili ilamda bulunduk. Meydanlarda Cumhuriyetin kurucusu ve Atatürk'ün mirası Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak laflar söylediyse, bu saldırının altyapısını hazırlayanlar da onlardır. Topluma kin ve nefret söyleminde bulunanlar bu olayda pay sahipleridir" dedi.

Kalabalık, gerçekleşen basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.