Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 15 Temmuz eleştirisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu ''15 Temmuz için para topladın, nerede bu para? Cevap yok. Bu soruyu sorma. Niye sormayayım? Hangi gerekçe ile sormayacağım? Nerede bu paralar? Kim aldı bu paraları? Nereye harcadınız bu paraları?'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2019 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 15 Temmuz eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Birileri siyaseti köşeyi dönmek için yapıyor biz halka hizmet etmek için yapıyoruz. Şehitlerin gazilerin hakkını son kuruşuna kadar soracağım. Bu benim namus borcumdur. 15 Temmuz'u bayram kabul ederler 15 Temmuz için para topladın nerede bu para? Cevap yok. Bu soruyu sorma. Niye sormayayım? Hangi gerekçe ile sormayacağım? Nerede bu paralar? Kim aldı bu paraları? Nereye harcadınız bu paraları?

''YARGI BAĞIMSIZLIĞI OLMADAN BİR ÜLKEYE ADALET GELMEZ''

Geçen hafta adalet reformu adı altında gelen yasanın birinci bölümü görüşüldü ve kabul edildi. Vicdan sahibi olan herkes adaleti yüreğinin bir köşesinde tutar. Herkesin bir görevi hakkı hukuku vardır. Canlı olan her şeyin doğanın da hakkı hukuku vardır. Yargı bağımsızlığı olmadan bir ülkeye adalet gelmez. Hakimin vicdanı olmadan bir ülkeye adalet gelmez. Hakim talimatı saraydan alırsa o ülkeye adalet gelmez.

''EREN ERDEM 480, OSMAN KAVALA 720 GÜNDÜR İÇERİDE''

Eren Erdem 480 gündür içeride. FETÖ'yi destekliyormuş. FETÖ'yü eleştiren kitap yazdı nasıl desteklesin? Akıl var mantık var. Osman Kavala 720 gündür hapis. Bugün baktığınızda hapiste olanlar avukatla aydınlar yazarlar garibanlar var. Durumu iyi olanlar parası olanlar ise dışarıda.

''HSK'YA SESLENMEK İSTERİM...''

HSK'ya seslenmek isterim; Erdoğan'ın avukatları ne zamanda beri HSK grubunu etkilemeye başladı savcı tayin etmeye başladı. Siz rahatsız olmuyor musunuz acaba o koltuklarda otururken? Onların taleplerini yerine getiriyorsunuz. Kayyum atayacaksınız seçimi neden yaptınız? Adaletin bu kadar bozulduğu bir yerde ekonomi dikiş tutmaz. Herkesin mal varlığına hemen el konulabilir.

''İŞSİZLİK AĞIR BİR FATURA OLARAK 82 MİLYONUN ÖNÜNDE DURUYOR''

Saray sosyetesi meşhur sosyetedir. Sosyetenin başındaki kişi 'Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok' diyor. Erdoğan söylüyor. Doğrudur ama saray için doğrudur. Saray içindekilerin bir eli yağda bir eli balda. Kendi çocukların için geçerli ama bu fakir fukara için geçerli değil. İşsizlik ağır bir fatura olarak 82 milyonun önünde duruyor. Et tüketimi düştü. Acaba saray sosyetesi bunu biliyor mu? 3 gençten birisi işsiz. İşsiz sayısı 8 milyonu aştı. Bunlara kim iş verecek? Sosyal devlet yok saray devleti var.

''BİR ÜLKE ÜRETMEZSE TRUMP'IN TWEET'LERİNE MUHATAP OLUR''

Çalışanların yüzde 36'sı kayıt dışı. Kendini yakan işsiz var. Bir ülke üretmezse Trump'ın tweet'lerine muhatap olur. Tefecilere yuları kaptırdılar. Arabanızda sigara içmeyeceksiniz. Sanane kardeşim. Alışveriş yaparken naylon poşet verirse para vereceksin. Senin başka derdin yok mu? Şimdi tutturdular sigara haramdır diye. Millet o sigarayı içmese senin bütçedeki açık daha da artacak.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.