Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'ndan israf vurgusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir namuslu gazeteci dayak yedi diye bir adım geriye atmaz'' dedi. AK Parti'lilere de seslenen Kılıçdaroğlu, ''Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Adaletle yönetilmek, huzur için yaşamak istiyoruz. Bu isteğimizi aklımızı kullanarak hayata geçirmek zorundayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir'' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kılıçdaroğlu'ndan israf vurgusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Haber yaptı diye bir gazeteciye şiddet uyguluyorsanız ve bunları serbest bırakıyorsanız şiddet uygulandıktan sonra bu gazeteciler artık yazamazlar korkarlar diye düşünüyorsanız sakın düşünmeyin hiçbir namuslu gazeteci dayak yedi diye bir adım geriye atmaz. Saldırganların hapse girmesi için bu gazeteci arkadaşların öldürülmesi mi gerekiyor? Gazeteci dövülecek raporlar alacak saldırganlar serbest bırakılacak. Bir de eline bari sertifika verin.

''RABİA NAZ'IN NE GÜNAHI VAR?''

Failler bulunmasın diye telefon üstüne telefon polisler olayları kapatıyorlar. Binadan atlıyor sözde çocuk. İyi de niye atlasın? Polisler olay yerinde inceleme yapıyorlar. Bütün yargı camiasına ve polislere seslenmek isterim sizin göreviniz adaleti sağlamaktır delilleri karartmak değil delilleri ortaya çıkartmaktır bir çocuğun göz göre öldürülmesine tanıklık etmek değildir onu yapanları bulup adalete teslim etmektir. Yargının görevi olayları kapatmak değil adaleti tesis etmektir. Rabia Naz'ın ne günahı var? Babayı akli dengesi yerinde yok diye şikayet ettiler. İnsaf ya. Bizler takipçisi olacağız. Adalet gerçekleşinceye kadar takipçisi olacağız.

''AK PARTİ'Lİ KARDEŞLERİME SESLENMEK İSTİYORUM''

AK Parti'li kardeşlerime seslenmek istiyorum. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Adaletle yönetilmek istiyoruz huzur için yaşamak istiyoruz. Bu isteğimizi aklımızı kullanarak hayata geçirmek zorundayız. Cumhurbaşkanı var seçimle geldi yemin etti siyasi mensubiyeti AK Parti vatandaşın oyu ile seçildi ilk yaptığı iş TBMM'de yemin etti. Yemin metninin son cümlesini okuyorum 'Üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda namusum şerefim üzerine and içerim.' Bu yemin. Namus ve şeref kavramının ne kadar önemli olduğunu anlattım. Bir Cumhurbaşkanı neden tarafsız olmalı? Çünkü devletin sigortasıdır. Devletin başı ise bir partinin başı olamaz. Devlet bütün vatandaşlarına hizmet eder.

''ERDOĞAN BELEDİYE BAŞKANI MI OLACAK?''

AK Parti'li kardeşlerim bunu unutmasınlar. Peki bir Cumhurbaşkanı günün 24 saati belediye başkanları seçimlerine müdahale eder mi? Türkiye'ye baktık yerel seçimlerde bir tarafta CHP'nin diğer partilerin belediye başkan adayları var bir tarafta Erdoğan'ın fotoğrafları var. Erdoğan belediye başkanı mı olacak?

''CUMHURBAŞKANI DEVLETİ Mİ YÖNETECEK BELEDİYEYE Mİ YÖNETECEK?''

Devletin sigortası yok. Bir Cumhurbaşkanı devleti mi yönetecek belediyeye mi yönetecek? Vicdan, ahlak sahibi herkese bu soruyu soruyorum.

''DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE İSRAF İTİBAR DEĞİLDİR''

Erdoğan, Ankara'da Keçiören'de mütevazi bir evde oturdu. Halkın insanıyım dedi. Milletvekillerinin milletin arasında oturması lazım dedi. Peki aynı şekilde Meclis'in 6 bin çalışanı var bunu 3 bine indireceğiz dedi. Meclis'te bugün yaklaşık 8 bin kişi çalışıyor. Yönetici haricindeki bütün makam araçlarına son vereceğiz dedi. Sadece İstanbul Büyükşehir'den örnek vereceğim Sayıştay raporuna göre 643 yönetici var. Makam aracı sayısı bin 717. Açlıktan ölen Kübra bebeği onlar unuttular ben unutmadım. 17 yıl sonra aynı Erdoğan'a bakın şimdi. Yazlık kışlık sarayı var. Uçan sarayı var. Bir yere giderken bir ordu ile gidiyor. Nedir bu lüks? AK Parti'li kardeşlerime sesleniyorum siz bunu doğru buluyor musunuz? Sadece karada korunmuyor havada da helikopterler... Erdoğan bir kibir abidesine dönüştü. Kibirli olmak doğru mudur yanlış mıdır? Kibir iyidir diyorsan git oyunu ver kardeşim. Kibir günahtır diyorsan oturup düşüneceksin. İlla demiyorum gel bana oy ver. Çocuk açlıktan ölecek beyefendi bin 100 odalı yerde keyif sürecek. Buna itibar deniyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde israf itibar değildir. Gün düşünme günü. Senin vicdanına ahlakına seslenmeyeceğim de kime sesleneceğim? Bu bizim paramızı bizim adımıza kullanıyor.

''HANİ KUL HAKKI YEMEK GÜNAHTI?''

2002'de geldi Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurdu. Eyvallah. Komisyonun üyesiydim. Komisyonun başında AK Parti'li Azmi Ateş vardı. Düzgün bir adam. Azmi Ateş bir daha milletvekili olamadı. Niye olamadı? 3 Y; Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk var dediler mücadele edeceğiz. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk bitti mi? Ne oldu? 3 Bakan'ın yolsuzluk dosyası Yüce Divan'a gönderilmedi. Hani kul hakkı yemek günahtı?

''17 YILIN SONUNDA VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA''

Yoksulluk vardı memlekette. Yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. AK Parti'li kardeşim memlekette yoksulluk bitti mi? 17 yıldır yönetiyorlar. Yoksulluk bitti mi? 2002'de bir esnaf Başbakanlık önünde yazar kasa attı. Şimdi intihar edenler var kendisini yakanlar var asanlar var. 17 yılın sonunda vatandaş borç batağında. Tüketici kredisi veya kredi kartı borcu 518 milyar lira.

''DEVLET DE BORÇ BATAĞINDA''

Devlet de borç batağında. İç borç miktarı 653 milyar lira. Dış borç 557 milyar lira. Nereye gitti bu para? Son 1 yılda 1 milyon 376 bin kişi işsiz kaldı. Bayrama gireceğiz. Bir baba bayram harçlığı verecek para bile bulamayacak. Sarayda oturan diyor ki 'Herkes iş bulacak diye bir şey yok.' Tam bir kibir abidesi.

''İLK KEZ BU MİLLET SOĞAN VE PATATES KUYRUĞUNA GİRMİŞTİR''

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu millet soğan ve patates kuyruğuna girmiştir. Bereketli topraklar var denizimiz var göllerimiz var çiftçilerimiz var. İstanbul'da 1 milyonu aşkın hanenin ya elektriği ya suyu ya doğalgazı kesik. İstanbullu kardeşlerime seslenmek istiyorum bu 1 milyonu aşkın hanede su akmasa ne olur elektrik kesilse ne olur? Verdiğiniz oya ihanet edenin arkasından niye gideceksiniz. Fakir anneler yol kapatıyorlar uyuşturucudan bizi, çocuklarımızı kurtarın diyorlar. Sarayın kibir abidesine söylüyorlar. Ekrem İmamoğlu uyuşturucu ile ilgili bir komisyon kuralım dedi. Reddettiler.

''DAHA MODERN HAPİSHANELER YAPACAĞIZ DİYORLAR''

Yasaklarla mücadele edeceğiz dediler. Hapiste yazar mı gazeteci mi olur dediler? Darbe dönemlerinde oldu. AK Parti'li kardeşim bugün Türkiye'nin hapishanelerinde milletvekilleri yazarlar öğrenciler var. Kim yok? Fabrika yapacaklarına yeni hapishaneler yapıyorlar. Daha modern hapishaneler yapacağız diyorlar. Bu gidişe dur dememiz lazım. Eren Erdem 333 gündür hapiste boşu boşuna yatıyor. Sizin Kenan Evren'den ne farkınız var? O da attı. Osman Kavala 574 gündür hapiste. Ahmet Altan 978 gündür Nazlı Ilıcak bin 30 gündür hapisteler. AK Parti'li kardeşlerime seslenmek isterim elinizi vicdanınıza koyun 17 yılı şöyle bir düşünün. 'Bunlar 17 yılda Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi sorununu çözdüler?' deyin.

''DÜNYA COĞRAFYASINDA BİRBİRİNİ ÖLDÜRENLER SADECE MÜSLÜMANLAR''

Ramazan ayında Suriye'de Libya'da kan akıyor. Dünya coğrafyasında birbirini öldürenler sadece Müslümanlar. Niçin? Adaletin vatandaşın dengesi kalmadı. Sizin enseniz kalın dengeniz yerinde.

''TÖVBEYİ BİLE ŞARTA BAĞLADILAR''

Tövbeyi bile şarta bağladılar. Akıl var mantık var. Numan Kurtulmuş diyor 'Önce 23 Haziran'ı geçirelim ondan sonra gerekirse siyasi bakımdan tövbe istiğfar ederek yanlışlarımızdan kurtulacağız.' 23 Haziran'dan önce tövbe etmeyecek günaha devam çünkü kul hakkı yediler. Ekrem İmamoğlu'nun hakkını yediler. Tövbe için Allah'a şart koşuyorlar. Allah bunları affetsin. Söyleyecek bir laf bulamıyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.