Hava Durumu

Kısa koşu bitti

Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık maratonun 4. haftalık kısa koşu bölümünü kapattık ve 15 günlük bir milli maç arasına girdik... Geride kalan 1 aylık süreçte takımlarımızdan akılda kalanlar burada...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kısa koşu bitti

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI I

BAŞAKŞEHİR'İN İŞİNE GELDİ

Ligimizin milli takım arasına kadarki 4 haftalık kısa koşusunu geride bıraktık. Çok geçmeden istifa anlamında da siftahı yaptık ve geçen sezon takımı bir alt ligde şampiyon yapan İbrahim Üzülmez, bu yıl Rize'de 4 hafta kalabildi ve gönderildi. 1 aylık sürede bazı takımlar büyük sürprizle imza attı. Bazı takımlar beklenilenin altında kalırken bazı ekipler de tam beklenildiği gibi yoluna devam ediyor. 3. haftadaki Beşiktaş galibiyeti üzerine mucizevi bir galibiyet daha ekleyen Antalyaspor, sessiz sedasız Ankaragücü'nü de mağlup edip 4'te 4 yapan Kasımpaşa 1 aylık periyodun öne çıkanlarından. Özellikle ligimizde 'istikrar'dan bahsedilirken Kasımpaşa'nın Ankaragücü önünde maça başlayan 11 oyuncusunun 10'unun geçen sezondan devam eden isimler olduğunu belirtmek lazım. Ligimizin bir diğer 'istikrarlı' takımlarından M.Başakşehir ise Avrupa'dan erken elenmenin dezavantajını ligde avantaja çevirecek gibi duruyor. Yaşlı olan kadrosunun bu sezon daha da yaşlanması 3 kulvarda onlarda şampiyonluk yarışında sıkıntı yaratabilecekken Avrupa'dan elenmeleri onların bu sezon play-off turunu da katarsak 8 maç daha az yapacaklarını gösteriyor. 4'te 3 yapan Başakşehir yine kolay lokma olmayacak...

MÜCADELE VE YETENEK

Haftanın sınıfta kalanlarının başında kesinlikle Galatasaray ve Belhanda geliyor. Belhanda'nın gördüğü tipik kırmızı kartların kesinlikle kulüpler tarafından cezalandırılması gerektiğini düşünenlerdim. Ayrıca Ünal Karaman'ın Trabzonspor'unun farklı şeyler denediği gerçeği gözden kaçmasın. Sosa'yı Pirlovari geriden oyun kurucu olarak kullanan Karaman, yeni transferlerin "adaptasyon süreci" yalanını ortadan kaldırırcasına gelişinin 2. haftasında Nwakaeme'yi sahaya sürdü ve maçı kopardı. Aynı şekilde Bursaspor'un Beşiktaş'tan puanı almasında henüz 2 gün önce gelen Sakho'nun tek dokunuşuyla puanı getirmesi gibi. Bizim ligimizde çok iyi mücadelede eden oyuncular var evet. Ancak yetenek çok farklı bir olgu. (Yazar burada Stancu'yu kastediyor) Bazen o topa doğru zamanda ve doğru şekilde vurmanız gerekir ve o da yetenektir. Size puan getirir.

GENİŞ KADRO AVANTAJ MI?

Bizim diğer Avrupa ülkelerinden gözüken haliyle "helva" bir ligimiz yok. Bunu diğer ülkelerden gelen yabancı teknik direktörler zamanla anlıyor. Bu sezon bunun bir diğer örneğini de Fenerbahçe'de görüyoruz. Lige kötü başlayan Sarı Lacivertliler, transfer dönemi kapanırken yaptığı hamlelerle belki de son yıllarının en geniş kadrosuna sahip oldu. Ancak geniş kadro her zaman avantaj mı? Bizim ligimizin farklı dinamikleri var ve bu dinamikler her maç farklı ilk 11'i kaldırmıyor. Hatırlarsanız bunu en son Galatasaray'da Roberto Mancini denemişti. Geniş bir kadro kurup her maça farklı ve enerjik 11'le başlamayı düşünmüştü ama o da başaramamıştı. Şu ana kadar Cocu da başaramamış gözüküyor. 4 maçta 3 mağlubiyet alan Fenerbahçe, Cocu ligimize alışına kadar şampiyonluk yarışının dışında kalabilir çünkü Türkiye sınırları içerisinde başarılı olan kadroların hepsi ezbere sayılabilen kadrolar olmuştur.

OKAN KOCUK VE GÜNEŞ

2014-2015 sezonu Bursaspor ve Harun Tekin için önemlidir. Çünkü zamanın Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sebastian Frey'i arka plana atıp Harun Tekin'i takımın 1. kalecisi yapmıştı. Ama Şenol Hoca Harun Tekin'i 1. eldiven yaparken Okan Kocuk'u da 2. eldiven yapmıştı ve o zaman 20 yaşında olan Okan Kocuk, 1 lig ve 4 Türkiye Kupası olmak üzere ilk resmi maçlarını Şenol Güneş yönetiminde oynamıştı. Ne naif tesadüftür ki Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki maçta Okan Kocuk kaleyi Harun'dan devralırken Beşiktaş'ın başında Şenol Güneş vardı ve o genç Okan 90. dakikada yaptığı kurtarışla Siyah Beyazlılar'ın sahadan galibiyetle ayrılmasına engel oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.