Hava Durumu

Kıyafet sorunu uzay yürüyüşünü iptal ettirdi

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarihinde ilk defa sadece kadınların uzaya çıkacağı ve hiçbir erkek astronot olmadan iki kadın astronotun UUI'den ayrılarak yapacağı uzay yürüyüşünü 'kıyafet' sorunu nedeniyle iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kıyafet sorunu uzay yürüyüşünü iptal ettirdi

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın tarihte ilk kez sadece kadın astronotların uzay yürüyüşü yapmasına yönelik projesi, kadınlara uygun orta boy astronot kıyafeti bulunmaması nedeniyle iptal edildi. NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yapılması, 6 saat sürmesi ve hiçbir erkek astronotun katılmaması planlanan uzay yürüyüşü projesine, kadın astronotlar Anne McClain ve Christina Koch katılacaktı. Ancak McClain için uygun bedende uzay kıyafeti bulunamayınca, yerine erkek astronot Nick Hague'ın uzaya çıkmasına karar verildi. Kıyafet eksikliği nedeniyle proje iptalini duyuran NASA'nın Twitter hesabından, bu astronot kıyafetlerinin uzay için en önemli ekipman olduğu vurgulandı ve uzay yürüyüşünden iyi bir sonuç alınması için yeni bir düzenlemeye gidildiği açıklandı. İkinci kadın astronot McClain için kıyafet hazırlanması durumunda ise bunun uzay yürüyüşüne yetişmeyeceği belirtiliyor.

Kadın astronot Anne McClain'ın bedenine uygun özel astronot kıyafeti bulunamayınca, NASA'nın tarihi 'uzayda kadın yürüyüşü' projesi askıya alındı. Diğer Kadın astronot Christina Koch (üstte), uzay yürüyüşünü erkek meslektaşı Nick Hague ile yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.