Hava Durumu

Korkutan iddia! Uçakta 39 Türk yolcu...

Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında Türk yolcuların da bulunduğuna dair açıklamalara Dışişleri yetkilileri yanıt verdi.Yolcular arasında 39 Türk yolcu olduğu iddia edilirken Dışişleri yetklilileri uçakta Türk kökenli Alman vatandaşı 1 yolcu olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Uçaktaki yolcuların yakınları, kazanın ardından Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'na geldi. Gelenler arasında bir Türk ailesinin de olduğu görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Korkutan iddia! Uçakta 39 Türk yolcu...
DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna'nın katılımıyla, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Alman Lufthansa Havayollarına ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi yolcu uçağı 6 mürettebat ve 144 yolcusuyla birlikte Fransa'nın güneyinde düşmüştü.

"YAKINIMIZ O UÇAKTAYDI"

Yakınlarının düşen uçakta olduğunu söyleyen bir grup Türk, Düsseldorf Havalimanı'nda...

Düsseldorf Uluslararası Havaalanı'na gelen bir grup Türk, uçakta 35 yaşında Gülizar Çelik adlı bir yolcu yakınlarının bulunduğunu söyledi. Türkler, havalimanında yetkililerden bilgi almak için bekleyişini sürdürüyor.


     
HOLLANDE "MUHTEMELEN" DEDİ AMA...

Kazanın ardından Paris'te İspanya Kralı 6'ncı Felipe ile basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktaki yolcular arasında "Almanlar, İspanyollar ve muhtemelen Türkler var" demişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İspanya Kralı ise Hollande'dan daha net bir ifade kullanarak, uçakta Türklerin olduğunu belirtti. Kral Felipe, "Türk yetkililere de taziyelerimi iletiyorum" derken; CNN International, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, "Düşen uçakta çok sayıda İspanyol, Alman ve Türk var" dediğini aktardı.

KORKUTAN İDDİA

DHA'nın haberine göre, Katalan televizyonu '24 Saat' ise Almanya kaynaklara dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştığını iddia etti.

67 Alman yolcu taşıdığı tahmin edilen uçaktaki 45 kişinin İspanyol soyadına sahip olduğu bildirildi. Reuters, uçakta bir de Belçikalı olduğunu duyurdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.