Hava Durumu

Köylerde sağlık seferberliği

Daha sağlıklı bir Bursa hedefiyle yola çıkan Osmangazi Belediyesi, ilçeye bağlı 13 köyde sağlık seferberliği başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2012 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2012 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Köylerde sağlık seferberliği
İlçeye bağlı 13 köyü mercek altına alan Osmangazi Belediyesi, işe ilk olarak köy okullarından başladı. Köy okullarında 1070 öğrenciye ağız sağlığı ve beslenme konusunda eğitim vermeyi hedefleyen Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Bağlı ve Kirazlı İlköğretim Okulu öğrencilerine önce ağız sağlığı, beslenme ve hijyen konusunda eğitim verdi ardından da diş macunu, fırçası, sağlıklı beslenmeyi ve hijyeni anlatan boyama kitabı ve boya seti hediye etti. Aldıkları hediyelerden büyük mutluluk duyan çocuklar, sağlık ekiplerine günde iki kez dişlerini fırçalama sözü verdi. Osmangazi Belediyesi proje kapsamında 13 köy okulunda 1070 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Osmangazi Belediyesi, sadece okulları değil bir bütün olarak tüm köyü sağlık eğitiminden geçiriyor. Osmangazi Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri Kirazlı ve Bağlı Köyü’nde çalınmadık kapı bırakmadı. Köy sakinlerine sağlıklarıyla ilgili anket yapan ekipler, sağlık, hijyen ve beslenme konusunda vatandaşlara bilgi verdi. Kapıları tek tek çalınan köy sakinleri ise hizmetten duydukları mutluluğu dile getirirken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü iş yeri denetimlerini köylere de taşıdı. Köyün kahvehanesini ve bakkalını denetleyen ekipler, hijyen konusunda kahvehaneyi, tarihi geçmiş ürünler konusunda da bakkalı uyarırken iş yerlerine çamaşır suyu vermeyi de ihmal etmedi. Osmangazi Belediyesi önümüzdeki günlerde Avdancık, Büyükdeliller, Küçükdeliller, Çağlayan, Seçköy, Dağakça, Dürdane, Güneybudaklar, Karabalçık, Çaybaşı ve Nilüfer Köylerini de ziyaret ederek köy okullarıyla, iş yerleriyle ve vatandaşla daha sağlıklı bir Osmangazi için buluşmaya devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.