Hava Durumu

Kritik ziyaretten hemen önce... O evin önünde alarma geçildi

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Micheal Scaparrotti'nin, Adanadaki İncirlik Üssü'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İzmire gelip, incelemelerde bulunması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kritik ziyaretten hemen önce... O evin önünde alarma geçildi

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Scaparrotti, dün Türkiyeye gelerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Suriyenin kuzeyindeki gelişmeler hakkında görüştü. Scaparrotti, Milli Savunma Bakanı Akara da yeni görevi dolayısıyla ziyarette bulundu.

Bugün de Adanadaki İncirlik Üssünü ziyaret eden Scaparotti'nin, daha sonra İzmire gelerek, NATO Kara Komutanlığı'nda denetleme yapması bekleniyor.

Orgeneral Scaparrottinin, İzmir ziyaretinden önce terör ögütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanırken, sağlıksorunları gerekçe gösterilerek, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkarılan ABDli Rahip Andrew Craig Brunsonın, Konak ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Işılay Saygun Sokak'ta kaldığı evin önündeki güvenlik önlemleri artırıldı. Sokağın başına yunus polisleri yerleştirilirken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sokakta önlem aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.