Hava Durumu

Kuyumcu soygunu kamerada

Bursa'da bir kuyumcudan 10 bin lira ile 500 avro çalan zanlı, paraları pantolonunun içine gizledikten sonra dükkandan çıkışında, etrafı gözetleyen arkadaşına başparmağı ile ''tamam'' işareti yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2012 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2012 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuyumcu soygunu kamerada
Alınan bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Fatih Caddesi'nde bir kuyumcuya gelen henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, kimsenin olmadığı sırada dükkana girdi. Bir süre içeride araştırma yapan zanlı, arka bölümde çekmecede bulunan paraları fark etti. Daha sonra tezgahın arkasına geçen zanlı, çekmecedeki 10 bin lira ile 500 avroyu aldı.


Paraları pantolonun içine gizledi


Paraları pantolonunun içine gizleyen zanlı, dükkandan çıkışında etrafı gözetleyen ve karşı kaldırımda beklediği öğrenilen arkadaşına başparmağı ile ''tamam'' işareti yaptı.

İddiaya göre, diğer zanlının ''tamam'' işaretini görmesinin ardından iki soyguncu kısa sürede kayıplara karıştı.

Daha sonra işyerine gelen iş yeri sahibi ile yeğeni, olup biteni fark etmeden satışa devam etti. Yaklaşık 4 saat sonra çekmeceyi açan iş yeri sahibi, paraların yerinde olmadığını görünce şaşkınlık yaşadı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen işyeri sahibi, tüm yaşananların kameralar tarafından kaydedildiğini belirleyerek durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine kuyumcuya gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alıp parmak izi incelemesi yaptı.

Yaşadıklarını anlatan iş yeri sahibi, bir iş için dışarı çıktığını, dükkanı yeğenine emanet ettiğini belirterek, ''İşimi bitirdikten sonra dükkana döndüm. Arabamı park ederken içerde birisi olduğunu fark ettim. Dışarıda esnaf ile sohbet eden yeğenime işaret ettim ama anlamadı. Sonradan dükkana geldim ve olanları anlamadan çalışmaya başladım. Yapacak bir şey yok, cana değil mala gelsin. Umarım bu hırsızlar kısa zamanda bulunur'' diye konuştu.

Polis, güvenlik kamerası görüntüleri ve görgü şahitlerinin anlatımlarından yola çıkarak kaçan 2 zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.