Hava Durumu

Las Vegas katliamını DEAŞ üstlendi, FBI'dan açıklama geldi

Las Vegas'taki ünlü Mandalay Bay Oteli'nin hemen yanında gerçekleşen müzik festivaline otelin 32. katından otomatik silahlarla ateş açıldı. Katliamda ölü sayısı sürekli artıyor. Hastaneye kaldırılan yaralı sayısı ise 500'ü geçti. Saldırgan Stephen Paddock'un intihar ettiğini belirten polis, otel odasında en az on silah bulduğunu açıkladı. Reuters, terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiği duyurdu. FBI ise saldırganın DEAŞ bağının olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Las Vegas katliamını DEAŞ üstlendi, FBI'dan açıklama geldi

ABD'nin Las Vegas kentindeki bir müzik festivalinde ülke tarihinin en kanlı katliamı gerçekleşti. Ünlü Mandalay Bay Casino yakınlarındaki country müzik festivaline otomatik silahla ateş açan saldırgan, en az 58 kişiyi öldürdü. Hastaneye kaldırılan 500'ün üzerinde yaralı arasındaki pek çok kişinin daha ölebileceği tahmin ediliyor.

DEAŞ ÜSTLENDİ ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Las Vegas'ta saldırı dehşeti! 64 yaşındaki emekli Stephen Paddock, otel odasında bulundurduğu 10 adet uzun namlulu silahla Mandalay Bay Otel'in 32. katından konser alanındakilere kurşun yağdırdı. ABD'nin Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 58'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 500'den fazla. Saldırganın intihar ettiği açıklandı. Reuters, terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiğini duyurdu. FBI ise saldırganın DEAŞ bağlantısı olmadığını açıkladı.

15 AY SONRA YENİ KATLİAM

ABD'de eğlence mekanlarını hedef alan son büyük saldırı, geçen yıl Haziran ayında Florida'da gerçekleşmişti. Eşcinsellerin gittiği bir bara giren saldırgan 49 kişiyi öldürmüş, olay ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.