Hava Durumu

Libya ordusundan flaş iddia: Türk İHA'sını düşürdük

İsyancı Libya Milli Ordusu, Maitika Havalimanı'nda bir Türk İHA'sını düşürdüğünü iddia etti. Öte yandan isyancı Libya Milli Ordusu'nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari, 6 Türk'ün alıkonulduğuna dair bir bilgilerinin olmadığını iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 23:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Libya ordusundan flaş iddia: Türk İHA'sını düşürdük

Libya'da resmi hükümete karşı ayaklanan General Halife Hafter, Türkiye'yi tehdit etmişti. Libya Milli Ordusu'nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari, Türkiye'ye ait tüm uçuşların ve gemilerin yasaklanarak vurulacağını duyurmuştu. Libya Milli Ordusu, Türiye'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) vurduğunu iddia etti. Yapılan açıklamada, "Libya Milli Ordusu güçleri, Trablus'taki havalimanında bir Türk İHA'sını hedef aldı. Türk İHA'sı bombalandı ve imha edildi" denildi.

Maitika Havalimanı yetkilileri, havalimanının ikinci bir duyuruya kadar uçuşlara kapatıldığını duyurdu.

Libya Milli Ordusu güçleri Nisan ayında resmen tanınan meşru Milli Mutabakat Hükümetine savaş açtı. Ancak Türkiye'nin destekleriyle isyancı milisler defalarca geri püskürtüldü. Birleşmiş Milletler, çıkan çatışmalarda bugüne kadar 650'den fazla insanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

"ALIKONULAN TÜRKLERDEN HABERİMİZ YOK"

İsyancı Libya Ordusu'nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari, General Halife Hafter'e bağlı milislerin 6 Türk vatandaşını alıkoymasıyla ilgili açıklama yaptı. El-Mismari, "Türklerin alıkonmasından haberimiz yok" dedi.

El-Mismari, Libya topraklarında herhangi bir Türk vatandaşın gözaltına alındığı takdirde ordu tarafından zaten duyurulacağını söyledi.

El-Mismari, yaptığı açıklamada ayrıca Türkiye'yi hedef göstererek, "Biz şu anda teröre ve teröristlere karşı mücadele ediyoruz. Komşu ülkelerden ve Arap Birliği'nden Türkiye tehdidine karşı duruşunu belli etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Hafter geçtiğimiz Nisan ayında, Libya hükümetini tanımadığını açıklamış ve silahlı mücadele çağrısında bulunmuştu. Çağrının ardından başkent Trablus'a saldıran Libya Milli Ordusu'nun çıkardığı çatışmalarda bugüne kadar 650'den fazla insan hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.