Hava Durumu

Londra'da terör saldırısı: 4 ölü, 20 yaralı

İngiliz polisi, Londra'da parlamento yakınlarındaki saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 1'i polis 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Londra'da terör saldırısı: 4 ölü, 20 yaralı

İngiliz polisi, başkent Londra'daki terör saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, biri polis 20 kişinin yaralandığını bildirerek, "Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Saldırgan etkisiz hale getirildi." açıklamasını yaptı.

İngiliz polisinden yapılan açıklamada eldeki ilk bilgilere göre saldırının bir terör saldırısı olarak görüldüğü belirtildi.

İngiliz basını bazı görgü tanıklarına dayandırarak saldırganlardan birinin orta yaşlı Asyalı görünümlü biri olduğunu öne sürdü.

Görgü tanıkları Westminster Köprüsü üzerinde ilerleyen bir 4X4 aracın önce kalabalığın üzerine sürdüğünü, daha sonra araçtan rastgele ateş açıldığını belirtiyor.

Londra'nın kalbinde gerçeklesen saldırının ardından halkın korku içerisinde koşarak kaçmaya çalıştığı görüldü.

Avam Kamarası Lideri David Lidington İngiliz parlamentosu içerisinde de bir saldırganın bir polisi bıçakladığı açıkladı.

Saldırının ardından güvenlik güçleri, içerisinde AA muhabirinin de bulunduğu gazetecileri parlamento karşısındaki Westminster Abbey Kilisesi'ne götürdü.

Scotland Yard'dan yapılan açıklamada ise halkın özellikle Parlamento Meydanı, bakanlıkların bulunduğu Whitehall, Westminster Köprüsü , Lambeth Köprüsü, Victoria Caddesi yakınlarında bulunmaması istendi.

Öte yandan Başbakan Theresa May'in aracıyla resmi konutu Number 10'e getirildiği, gelişmeleri burada takip ettiği kaydedildi.

May liderliğinde acil kabine toplantısının yapılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.