Hava Durumu

Maden faciasından bir acı haber daha...

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan sonrası meydana gelen göçüğün neden olduğu facia, günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Bir işçinin daha cansız bedeninin göçük altından çıkarılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. 11 işçi ise halen kayıp.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Maden faciasından bir acı haber daha...
Siirt'in Şirvan ilçesinde, maden ocağında heyelan sonrası  meydana gelen göçükte cesetlerine ulaşılan 3 işçinin yanı sıra 12 işçinin daha enkaz altında kaldığının belirlendiği ve bu kişilerin kurtarılması için  çalışmaların sürdüğü bildirildi.

\"\"

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Siirt merkez ve Şirvan'dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, bir acı haber de sabah saatlerinde geldi. İHA'nın haberine göre 4 işçi hayatını kaybetti. Kayıp 11 işçi aranıyor.

FACİA GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA ORTAYA ÇIKTI

Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan  sonrası meydana gelen göçüğün neden olduğu facia, günün ağarmasıyla ortaya çıktı. 

Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeninde dün gece yaşanan heyelan  sonucu oluşan göçüğün ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına devam  ediliyor.

Siirt Valiliği bünyesinde kurulan kriz masası koordinesinde İl Afet ve  Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve jandarma  görevlilerinin katıldığı çalışmalara madenciler de destek veriyor. Göçüğün oluşturduğu tahribatı tespit etmek için drone helikopter havalandırıldı. Çevre  illerden çağrılan ekipler de çalışmalara katılıyor.Vali Mustafa Tutulmaz da sahaya gelerek çalışmaları yerinden takip  ediyor.

\"\"

DRONE HELİKOPTER HAVALANDIRILDI

Göçüğün neden olduğu facia, günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Göçüğün oluşturduğu tahribatı tespit etmek için drone helikopter havalandırıldı. Çevre illerden çağrılan ekipler de çalışmalara katılıyor. 

\"\"
Bölgede, enkaz altında kalan işçilerin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Siirt Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bir işçinin  cenazesi çıkarılmış olup, iki işçinin cesedi tespit edilmiştir. Diğer 13 işçinin  kurtarılması için arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerine  yer verilmişti.
 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.