Hava Durumu

Mahfel'in satış ihalesinde şok gelişme

Bugün satış için ihaleye çıkarılan Bursa'nın tarihi simgelerinden Mahfel'e bir firmanın teklif vermesi nedeniyle ihale iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mahfel'in satış ihalesinde şok gelişme

Mahfel Çay Bahçesi ve Otoparkı için Bursa İl Özel İdaresi Encümeni bugün toplandı. İçişleri Bakanlığı'nın özel oluru ile kararlaştırılan satış, 7 milyon 800 bin TL bedel üzerinden kapalı teklif artırma yöntemiyle yapıldı. Bursa Ticaret Borsası ile birlikte 4 kişinin de dosya aldığı ihaleye yalnızca Tombaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tombaş katıldı.

İhalede Ali Tombaş 1 milyon 350 bin TL teklif verdi. 1 milyon 350 bin TL teklifi yetersiz bulan komisyon tahmini bedelin altında olduğu için ihaleyi iptaletti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, tek kişinin katılmasıyla birlikte açık arttırmaya gidilemediğini, verilen teklifin düşük olduğunu belirterek ihaleyi erteledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir  ihalede beklenmedik  bir sonuç çıktığını belirterek, "4 kişinin dosya aldığını biliyordum yalnızca bir şirket ihaleye katıldı. Beklediğimiz rakamı bulamadık. Bu nedenle ihale gerçekleşmedi. Kamu ihale yasasına göre 15 gün içinde tekrar yeni  ihaleye çıkmamız gerekiyor. " diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.