Hava Durumu

Memura teklifimiz afaki değil

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, memurlara sunulan ilk yıl için “3+3”, ikinci yıl için ise yüzde “2+3” zam öngören teklifin afaki olmadığını belirterek, “Bunun dışında bir teklif vermek çok daha anormal olabilirdi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Memura teklifimiz afaki değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme görüşmelerinin 5. turunun sonunda basın açıklaması yaptı.


Teklifin afaki olmadığını ifade eden Çelik, “Gerek orta vadeli program gerek 2012 yılı bütçesi çerçevesinde tabii ki teklifimizi vermemiz gerekirdi. Bunun dışında bir teklif vermek aslında gerek piyasalar açısından gerek dışarıda gerek içerde algı açısından çok daha anormal olabilirdi. Hükümet ne yaptığını dün de biliyor, bugün de biliyor, geleceğe de ışık tutuyor.'' dedi.

Bakanlıkta akşam saatlerinde görüşmelerin ardından kameralar karşısına çıkan Çelik, toplu sözleşme süreci ilk kez gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu sürecin çeşitli evreleri var. Kamu çalışanları tekliflerini sundu. Mayıs'ın 14ünde bizde teklifimiz sunduk. Teklifimiz afaki bir teklif değil. 2012 bütçesi Meclis'te kabul edildi. Türkiye artık uzun vadeli planlar yapıyor." ifadelerini kullandı.


Teklife ilişkin sendikalardan gelen eleştirileri saygıyla karşıladığını dile getiren Çelik, "Açıklamalarını müzakere ettikten sonra yapmaları daha şık olurdu. Eleştirebilirler tabiki. Ancak bir düşünselerdi üzerinde. Hiçbir şey müzakere edilmez değil." diye konuştu. Çözümden yana bir tavır takındıklarını vurgulayan Bakan Çelik, "4 işkolu ile ilgili sunulan taleplerin 29 milyar ile 36 milyar arasında maliyeti var. Bu çerçevede 10-15 gündür talepler üzerinde çalışma yapıyoruz. Türkiye gerçekleriyle uyuşmayan talepleri biz alırken 'sizinkiler hiç gerçekçi değildir' demedik.” şeklinde konuştu.


4+4 İFADESİ DOĞRU DEĞİL

Bakan Çelik’in konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Başbakan Erdoğan'ın 4+4 konusunda yeşil ışık yaktığı haberleri var ne diyorsunuz?" sorusu üzerine Çelik, "Sayın Başbakanımızla tabiki görüşeceğiz. Şu an itibariyle teklifimiz ortadadır. Şu an böyle bir konu doğru değil." cevabını verdi.


KILIÇDAROĞLUNA TEPKİ


Çelik'e, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Memurlar kandırıldı." sözüne de tepki gösterdi. "Kandırma ifadeleri ekonomi gerçekleriyle, Türkiye gerçekleriyle bağdaşmaz.” diyen Çelik, şöyle devam etti: “4 milyon insanla ilgili karar alınırken muhalefetin tüm dünya gerçeklerini düşünerek ifade kullanması gerekir. Memurumuzu ne zaman kandırdık. Ne aldatanız ne de aldananız. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren konuların gayri ciddi olarak değerlendirilmesi doğru değil."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.