Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memuru sürgüne göndermeyeceğiz,ayıklayacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur rotasyonu taslağının ‘Sürgün’ olduğu iddiaları üzerine “Sürgün değil, hizmeti yoran, tıkayan, seri karar almayı engelleyen uygulamaları ayıklama çalışması” dedi. sistemi toparlamaya dönük bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, “Bunu taraflarla anlaşarak yapacağız. Bunun bütün memurlara dönük olarak algılanması da doğru değil. İhtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alıp il il dolaştırmanın ne kamu ne de çalışan açısından getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmen gibi 5-10 başlıkta çalışanlardır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Memuru sürgüne göndermeyeceğiz,ayıklayacağız

Milli Eğitim, İçişleri ve Gümrük başta olmak üzere bazı kurumlarda uygulanan sistemi genel bir kritere dönüştürmeye çalıştıklarını belirten Çelik, gönüllülük esasına dayanmasını istedikleri bu modelin sadece yeni işe başlayanları kapsayabileceğini de belirterek şöyle konuştu:

“Ayın 12’sinde sabah önce işçi konfederasyonlarıyla bir araya gelip taşeron sistemini, öğleden sonra da memur konfederasyonlarıyla bir araya gelip personel sisteminde yapacağımız değişiklikleri konuşacağız. Çok farklı personel sistemi uygulamalarımız var. Bunun yurdun dört bir yanına dengeli dağılımında da ciddi sorunlar var. Ülkenin belli bölgelerinde meslek memurlarını istihdam edebilmek için çeşitli yöntemler uyguluyorsunuz. Mesela, sözleşmeli çakılı kadro uygulaması. Ama bu sistemin yürümediğini gördük. Neden? Çünkü insanların ihtiyaçları var. Bir yerde 10-20 yıl çakılı çalışmaları mümkün olabilir mi? Bakıyorsunuz, vatandaş işe ilk atanırken bu sistemden memnun ama işe girdikten sonra yürümüyor.”

BÜTÜN MEMURLARA DÖNÜK DEĞİL

Bu sistemi toparlamaya dönük bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, “Bunu taraflarla anlaşarak yapacağız. Bunun bütün memurlara dönük olarak algılanması da doğru değil. İhtiyaç duyulan alanlarda olacak. Tapudaki bir memuru alıp il il dolaştırmanın ne kamu ne de çalışan açısından getirisi yok. Meslek memuru olarak mühendis, doktor, hemşire, polis ve öğretmen gibi 5-10 başlıkta çalışanlardır” dedi.

Memuru üzme amacımız yok

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik şöyle konuştu: “Mesela Milli Eğitim, İçişleri, Gümrük’te uygulanıyor. Yapmak istediğimiz mevcut sistemde de uygulanan rotasyona genel bir kural koymak. Yoksa memurları rencide etmek, üzmek gibi bir amacımız yok, bunlar doğru yakıştırmalar da değil. Amaç dengeli dağılımı sağlamak. Bunu da yine memurlarla konuşarak, zorlayıcı olmadan sağlamamız gerekiyor. Konfederasyonlarla oturup formülü, çıkış yolunu birlikte bulacağız. Amaç var olanı mesleklerde bir kriter getirmek.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.