Hava Durumu

Meteoroloji saat verdi! Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteoroloji son dakika uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meteoroloji saat verdi! Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteoroloji, Ankara için saat 13:00-16:00 arasında gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Yağış sırasında sel, su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini de duyurdu.

Meteoroloji, 13:00-16:00 arasında Ankara için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ayrıca Meteoroloji, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

METEOROLOJİ'DEN ANKARA İÇİN UYARI

Meteoroloji'den Ankara için yapılan uyarıda "Ankara'da 13.00-16.00 arası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı tedbirli olunmalı" denildi.

BAZI İLLERE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Kurak geçen Nisan ayından sonra Mayıs ayıyla birlikte yağışlı sistemin etkili olduğu ve yer yer kuvvetli yağışların görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ( Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Gaziantep, Adıyaman, Kilis) bugün (11.05.2018 Cuma), Cumartesi ve Pazar günleri de yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

SEL VE SU BASINLARINA DİKKAT

Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışların oluşturabileceği; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bütün bölgelerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kuzeyi, Ordu, Elazığ ve Şırnak çevreleri ile gece saatlerinde Kırıkkale ve Çankırıçevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.