Hava Durumu

Milletvekili Esgin: Yenişehir, ulaşım ağının merkezinde yer alıyor

AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin ve Zafer Işık, Yenişehir'de ziyaret gerçekleştirdi. Esgin, Yenişehir'in uluslararası havalimanı, hızlı tren projesi ve yeni yapılan yollarla ulaşım ağının merkezinde yer aldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milletvekili Esgin: Yenişehir, ulaşım ağının merkezinde yer alıyor

Ak Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Zafer Işık, Yenişehir programları kapsamında Belediye Başkanı Davut Aydın'ı ziyaret etti. Yenişehir'in sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Mustafa Esgin, ilçenin sorunlarını yakından takip edeceğini belirtti. Hızlı Tren Projesi'nin yatırım öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Esgin, projenin Bursa'yı bütün dünya pazarlarına ve limanlarına bağlayacak özelliklerde olduğunu vurguladı. Esgin, "Hızlı Tren Projesi, kendisini amorti edecek projedir. Sadece 2 saatte 15 dakikada Bursa'yı Ankara ve İstanbul'a bağlayan bir hat değildir. İhracatta 2'nci önemli kent olan Bursa'yı bütün dünya pazarlarına ve limanlarına bağlayacak raylı sistemdir. Gemlik limanıyla bağlantısını sağlayacak bir proje de var" diye konuştu.

Bursa'nın otomotiv sektörünün Detroit'i olduğunu vurgulayan Esgin, "ABD'de Detroit neyse, Türkiye'de Bursa aynısıdır. Otomotiv yan sanayindeki üstünlüğümüzü ortaya koyan yatırımlar var. Bursa'nın, Yenişehir'in çok önemli yatırımlar alacağına inanıyorum" diye konuştu.

HAVALİMANINDAN SEFER SAYILARI ARTIRILACAK

Yenişehir Uluslararası Havalimanı'ndan sefer yapılan 6 hatta doluluğun yüzde yüz olduğunu dile getiren Esgin, sefer sayılarını artırmak istediklerini söyledi. THY'nin filosuna girecek 12 uçağı beklediklerini dile getiren Esgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa'nın potansiyeline inanıyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık. 4 ay önce başlayan Gaziantep uçuşlarında yüzde 83'lük doluluk oranı yakaladık. Hiçbir tanıtım olmadan, çok önemli rakam. İki kadim şehir, Gaziantep ve Bursa bağlanmış oldu. İki ilden gidip gelenler var turistik amaçlı olarak. Hemşerilik bağları var. Bizim bu çıkışımız, Diyarbakır, Muş, Gaziantep, Trabzon, Erzurum'da da çok güzel heyecan oluşturdu. Bu uçuşların sıklığının artması için onlar da kamuoyu oluşturmaya başladılar. Yüksek doluluk oranları Yenişehir'e ve Bursa'ya hareketlilik getirecek. Bu yıl Yenişehir Havalimanı'nda 300 bin yolcu sayısına ulaşmak istiyoruz."

Milletvekilleri Esgin ve Işık, daha sonra parti binasında AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Hatipoğlu, ilçedeki devlet yatırımlarını takip ederek sonuca ulaştırmak için çaba gösteren milletvekillerine teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.