Hava Durumu

Milli İçki'yi Bursa'da dağıttılar!

Büyükşehir Belediyesi ve BURMED, "Milli içkimiz ayrandır" sloganı ile yola çıkarak vatandaşlara 10 bin adet ayran ve süt dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Milli İçki'yi Bursa'da dağıttılar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa'nın Meşhurları Derneği (BURMED), Dünya Süt Günü'nde ilginç bir etkinliğe imza attı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milli içkimiz ayrandır" sözlerinden esinlenen Büyükşehir Belediyesi ve BURMED, Şehreküstü Meydanı'nda ortaklaşa düzenledikleri etkinlik ile vatandaşlara 10 bin adet ayran ve süt dağıttı. Bursa'nın Meşhurları Derneği de kurdukları stantta Bursa'nın meşhur yiyeceklerini ikram etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik ilginç görüntülere de sahne oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ da kurulan stantta ayran ve süt dağıttı. Dağıtılan ayran ve sütler kısa sürede tükendi.

"AYRAN VE SÜT İNSANI SARHOŞ ETMİYOR"

BURMED ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa bugünü kutladıklarını ifade eden Başkan Vekili Karadağ, "Milli içeceğimiz ayran, onun mayası da süt. İkisini birden şu anda dağıtımı yapıyoruz. Bunlar insan bünyesine ve zekasına faydalı gıdalar. İnsanların aklını almıyor, sarhoş etmiyor. İçtiğin zaman insanları ve çevreyi rahatsız etmiyor. Bu milli içeceğimizi ve bütün doğduğumuzdan ölümümüze kadar en önemli içeceğimiz olan sütümüzü dağıtıyoruz. Dünya Süt Günü kutlu olsun" dedi.

BURMED Başkanı Hasan Acar da, "Gençlerimize örnek olması ve alkollü içeceklere karşı ayran, süt gibi içeceklerimizin içilmesi için böyle bir çalışma yaptık. Alkollü ve gazlı içeceklerden uzak durun" dedi.
Acar, 10 bin adet süt ve ayran dağıttıklarını ve her sene yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.