Hava Durumu

Mitingde gerginlik

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Alevi Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Türkiye'nin dört tarafından gelen Alevi vatandaşların katılımıyla yapılan "Laik ve Demokratik Türkiye İçin Eşit Yurttaşlık Mitingi"nde, polis arama noktasında gerginlik yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2012 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2012 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mitingde gerginlik




Üstlerini aratmak istemeyen bazı gruplar, polis barikatlarını yıkarak, miting alanına girdi. Bir eylemcinin göz altına alındığı olayda, 3 polis yaralandı.

Ankara Tren Garı'nda sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başlayan ve sayıları on binleri bulan büyük kortej, saat 10.30'da Sıhhiye Meydanı'nda doğru yürüyüşe başladı. 4 bin 300 polisin görev yaptığı eyleme, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da destek verdi.

"Zorunlu din dersine hayır", "Cemevleri Ucube değil, ibadethanedir" pankartları ve "Suriye halkı kardeşimizdir", "Susma haykır, savaşa hayır" sloganları ile Sıhhiye Meydanı'na yürüyen kortejdeki bazı gruplar, üstlerini aratmak istemeyerek, polis barikatına yüklendi. Ellerindeki bayrak spolarıyla polis barikatına saldıran kalabalık grup, ardından barikatları yıkarak miting alanına girdi. Polis ekiplerinin biber gazıyla müdahale ettiği Olay nedeniyle bir eylemci göz altına alındı, 3 polis ise çıkan arbede yaralandı.Öte yandan, öfkeli kalabalık, mitingi takip eden bazı gazetecilere bayrak sopalarıyla saldırdı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.