Hava Durumu

Moğolistan'dan kardeşlik adımı

Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüşen Moğolistan Büyükelçisi Ochirjav Ochir, Türkiye ile Moğolistan arasındaki hem dostluk hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 22:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Moğolistan'dan kardeşlik adımı

Başkanvekili Karadağ’ın tarihi belediye binasında ağırladığı Moğolistan Büyükelçisi Ochirjav Ochir’e Konsolos Enkhbayar Gagaa da eşlik etti. Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından düzenlenen toplantıda, işadamlarıyla görüşmek üzere Bursa’ya gelen Moğolistan Büyükelçisi Ochirjav Ochir, Bursa’yı çok beğendiğini söyledi. Bursa ile Moğolistan’ın bir kenti arasında kardeşlik ilişkilerinin daha da sağlamlaştırılmasını istediklerini belirten Ochir, Moğolistan’ın giderek gelişen bir ülke olduğunu da söyleyerek, Türk işadamlarının ülkelerinde iş yapabileceğini vurguladı.


"Türkiye, Ortadoğu’nun dünyaya açılan penceresidir"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Bursa’yı tanıttığı Büyükelçi Ochir’e, kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinin hem Türkiye hem de Moğolistan adına önemli olduğunu söyledi. Karadağ, “Türkiye, Ortadoğu’nun dünyaya açılan penceresidir. Türkiye ile Moğolistan arasındaki karşılıklı iletişimin hem kardeşlik ve dostluğu geliştireceğine, hem de bu sayede ticari ilişkilerin güçlendirileceğine inanıyorum” dedi.

Karadağ, daha sonra konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler vererek, tarihi bina meclis salonunu gezdirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.