Hava Durumu

Mudanya esnafının yol isyanı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Halitpaşa Caddesi üzerinde yaklaşık bir ay önce başlayan çift şerit uygulamasına tepki gösteren Halitpaşa ve Mustafakemalpaşa caddeleri esnafı yol yeni düzenlemele yapılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2013 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2013 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanya esnafının yol isyanı

Esnaf Odası Başkanı Emir Usta ile cadde esnafı AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman'a sıkıntılarını aktardı. Yolda iyileştirmeler için belirli kararlar alınacağını ibelirten Kahraman, Mudanya'nın trafik konusundaki kötü imajını silmek istediklerini söyledi. Kahraman, Halitpaşa Caddesi’nde hafta içi 15 dakika süreli parklara izin verileceğini, cumartesi-pazar ise bu caddede park yasağı uygulamasına devam edileceğini bildirdi. Haftanın her günü akşam belli bir saatten sonra araçların park yapmasına izin verilebileceğini belirten Kahraman, "Bu konuda kesin bir karar yok. UKOME ile görüşülerek karara bağlanacak" dedi.
Süreli parklarda emniyet yetkililerin müsamaha gösterceğini belirten Kahraman, "Ancak 15 dakika diye bırakılan araçlar saatlerce durmayacak. Bu konuda esnaflarımız da hassas davranacak. Gerekirse ikazda bulunacak. Biz Mudanya Belediyesi ve siyasi irade olarak esnafımızı rahatlatmak istiyoruz, ama esnafımızdan da özellikle yayalara ait olan kaldırımları işgal etmemeleri lazım. Kaldırımlar yayalara aittir, bu noktada yayaların hakkı gasp ediliyor” diye konuştu.
Yapılan ceplerin toptancı araçlarının mal indirip bindirmeleri için kullanılmasına isteyen Kahraman, eski tekel binasının olduğu alana park eden araçlardan yarım saat için ücret alınmayacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.