Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanyalı zeytin üreticisi başkanını seçti

Mudanya'lı zeytin üreticileri, Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nin yeni başkanını seçmek üzere sandığa gitti. 2 bine yakın üyenin oy kullandığı seçimde ipi büyük farkla Ali Yıldız göğüsledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mudanyalı zeytin üreticisi başkanını seçti

7000 üyesi bulunan Marmarabirlik Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde seçim heyecanı yaşandı. Adaylardan İbrahim Başaran, Marmarabirlik'in gidişatının iyi olmadığını vurgulayarak, üreticinin zor durumda olduğunu ve fiyatların tüketiciye karşı pahalı olduğunu savundu. Üretici olarak çok zor durumda olduklarını belirten Başaran, para kazanamadıklarını bunun nedeni olarakta gübre ve ilaç fiyatlarının pahalı olmasına bağladı. Zeytinin ufak olmasından dolayı mağdur olduklarını da dile getiren Başaran, "Zeytin fiyatı hep aşağıda, buranın zeytini ufak olduğundan mağdur durumdayız" dedi.

TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYACAĞIZ

Üreticilerin faydalanacağı ve istihdamı sağlayan 7 bin tonluk tesis kazandırdığını söyleyen Ali Yıldız da bu yatırımların üreticiye yetmeyeceğini ve daha çok tesislere ihtiyacı olduğunu vurguladı. Önemli olan şeyin taşın üstüne bir taş daha koymak olduğunu savunan Yıldız, ikinci projeyi yaptıklarını ve bölgeye ikinci bir zeytin tesisi yapmayı amaçladıklarının müjdesini verdi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Toplam bin 875 üyenin oy kullandığı seçimi, bin 585 oy ile Ali Yıldız kazandı. İbrahim Başaran ise 272 oyda kaldı. Yoğun katılımın olduğu seçimde 18 oy da geçersiz sayıldı.

ÜYELERE TEŞEKKÜR

Yıldız seçimin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada üyelere teşekkür ederken, yeni dönemde yeni projelerle devam edeceğini, üreticilerin ihtiyaç duyduğu faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.