Hava Durumu

Mühendisler Bursa'da 700 yıllık yörük köyünü gezdi

Keles İlçesi'nde İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi üyeleri, 700 yıllık tarihe sahip Yörük köyü olan Gelemiç'i gezerek, Bursa'nın tarihi güzelliklerini keşfetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2019 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mühendisler Bursa'da 700 yıllık yörük köyünü gezdi

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, kentin tarihi güzelliklerini keşfetmek amacıyla kültür gezileri düzenliyor. Şube bu kapsamda Bursa'nın Keles İlçesi'nin 700 yıllık tarihi bulunan ve Yörük köyü olan Gelemiç Köyü'ne bir gezi gerçekleştirdi. Kerpiç evleri ve dar sokakları ile tarihi dokusunu korumaya çalışan Gelemiç'in yapılarını inceleyen mühendisler, 700 yıllık köyün doğal güzelliklerinde tadını çıkarttı. İçinden yol geçen evleri, doğa ile bütünleşmiş yapıları fotoğraflama fırsatı bulan mühendisler Bursa'nın böyle tarihi güzelliklerinin korunması ve tanıtılması gerektiğini söylediler.

BAŞKAN ALBAYRAK: "AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın doğal güzellikleri ve tarihi ile iç içe geçmiş bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Bunları korumak için gezmek, görmek gerekli. Üyelerimiz bilinçlensin, tarihimizin korunmasında farkındalık oluşsun istiyoruz. Tarihimizi, doğal güzelliklerimizi tanıtan gezilerimizi sürdüreceğiz. Gelemiç'te bu köylerimizden birisi ve tarihi dokunun korunması gelecek nesillerimize aktarılması önemli. İnşaat mühendisleri olarak bunun için çalışacağız" dedi.

Köyün tarihi hakkında bilgi veren Gel-Der Kurucu Başkanı Mehmet Altınışık, Osmanlı'nın ilk kurduğu köylerden birisi olan Gelemiç'teki evlerinin nasıl yapıldığını anlattı. Atalarından kalan mirası korumak için çalıştıklarını ifade eden Altınışık, kerpiç evlerin doğallığını bozmadan, köyü tanıtmak ve turizme kazandırmak istediklerini kaydetti.

Gezi boyunca İMO Bursa Şube üyelerine Gelemiç Mahalle Muhtarı Ahmet Dikmen, Gel-Der Dernek Başkanı Rıdvan Erim'de eşlik ederek, köyü turizme kazandırmak için yapılan çalışmaları anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.