Hava Durumu

Muhteşem Sultanlar

CEV Challenge Cup şampiyonu Büyükşehir Belediyespor'un Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Başantrenör Jan De Brandt, kaptan İpek Soroğlu ile oyunculardan İkbal Albayrak gelecek yıllarda da Bursa'nın sesini Avrupa'da duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Muhteşem Sultanlar

Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı dün Sönmez Medya'nın konuğu oldu. Tarihi başarının öyküsünü anlatan Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Başantrenör Jan De Brandt, kaptan İpek Soroğlu ile oyunculardan İkbal Albayrak, çok iyi bir aile olarak kupaya ulaştıklarını belirtirken, sezonun henüz bitmediğini klasman maçları sonunda Vestel Venüs Sultanlar Ligi'ni beşinci sırada tamamlayıp, gelecek sezon için de Avrupa bileti almak istediklerini dile getirdi.

HEP BERABER BAŞARDIK

Büyükşehir forması altında ikinci şampiyonluğu yaşadığını belirten Kaptan İpek, "2015 yılından sonra 2017 yılında da CEV Challenge Kupası'nı havaya kaldırdığım için çok gurur duydum. Taraftarımız inanılmazdı. Kendi taraftarımızın gücünü bildiğim için Yunanistan'da basın mensuplarına 'Asıl cehennemi Bursa'da göreceksiniz' demiştim. Çünkü 2015'te de aynı taraftar vardı salonda. Başarımızda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu sadece takımın kazandığı bir kupa değil, tüm Bursa halkının kazanmış olduğu bir kupa" şeklinde konuştu.

EMEĞİN KARŞILIĞINI ALDIK

Yeşil Beyazlı takıma sezon başında katılmasına rağmen hiç yabancılık çekmediğini ifade eden İkbal Albayrak da, "Çok iyi bir aile gibiydik. Böyle bir takımda bulunduğum için gerçekten gurur duyuyorum. Belediye Başkanımızın, yönetimimizin çok büyük bir desteği var takıma. Sezon başından bu yana verilmiş bir emek var ve bunun karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Hiçbir tereddütümüz yoktu final maçına çıkarken. Kendi evimizde bu kupayı kaldırmak çok büyük bir mutluluktu. Hayatım boyunca unutamayacağım bir gün yaşadık" dedi.

DAĞIN ZİRVESİNE YÜRÜMEK GİBİ...

Avrupa'da hedefe ulaştıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Belçikalı çalıştırıcı, "Şampiyonluk günü çok güzel bir atmosfer vardı. Ben bunu şuna benzetiyorum. Dağa yürümek gibi uzun bir yol geçtik. Zirveye ulaştık. Bu en güzel anlarımızdan biriydi. Türkiye'de daha önce Fenerbahçe'yi çalıştırdım. Evet, Türkiye'de başarılarım vardı ama ilk defa Bursa'da Avrupa kupası şampiyonluğu unvanını kazandım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Belki Bursa'ya bir kupa daha getiririz" şeklinde konuştu. Brandt, Avrupa'da şampiyonluğa ulaştıklarını ancak sezonun henüz bitmediğini vurgulayarak, ligi 5. sırada tamamlayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Türk yemeklerini çok sevdiğini belirten Jan De Brandt, "Mercimek çorbası, İskender kebap, patlıcan. Tatlılardan fırın sütlacı çok seviyorum. Ben zaten tatlı adamıyım. Bunun için doğru yerdeyim" dedi. Belçikalı antrenör sanatçılardan Sezen Aksu'nun şarkılarını ve Öykü Gürman'ın "Adı Yok Hala" ile Koray Avcı'nın "Unutamam Seni" parçasını severek dinlediğini dile getirdi.

"BURSA'NIN SESİNİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı İlhan Satık, kulüp olarak var oldukları her dalda Avrupa'da ve dünyada Bursa'nın adını duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Bursa olarak kenetlenerek şehre ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazandırdıklarını dile getiren Satık, "Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere, hocamıza, sporcularımıza, taraftarımıza emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu kupanın devamında daha güzel başarılar geleceğine inanıyoruz. Geldiğimiz nokta 8 senelik bir çalışmanın ürünü" dedi. (Ozan DEMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.