Hava Durumu

Mustafa Bozbey demagoji yapıp,kafa karıştırıyor

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in iddialara cevap vermek yerine demagoji yaparak insanların kafasını karıştırdığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafa Bozbey demagoji yapıp,kafa karıştırıyor

Sorumlu muhalefet gereği Bozbey'in mahkemelerce görevini kötüye kullandığının tespit edilmesini kamuoyu ile paylaşmayı kendilerine bir borç bildiklerini belirten Yıldız, "Hukuk diyerek yola çıkan Bozbey'e Ertuğrulkent Mahallesi'ndeki tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan arsaların nerede olduğunu sorduk. Ama sayın başkan demagoji yapıp insanların kafalarını karıştırıyor. Mahkeme kararları sabit ve kesinleşmiştir. Hazinenin bu mahalledeki 362 dönüm arsası Nilüfer Belediyesi tarafından allem edilip kalem edilip yok edilmiştir. Ertuğrulkent Mahalles'inde buharlaştırılan arsalar karşılığında Nilüfer ve Bursa ne kazandı? Tüyü bitmemiş yetim hakkı sosyal demokratlıkta, CHP yönetimlerinde böyle mi korunuyor? İhsaniye Meydanı'nda yapılan belediye hizmet binası inşaatının kanunlara uygun olup olmadığı sorusuna da hala bir cevap alamadık. Sayın başkan, imara aykırı inşaat yaptığının açığa çıkmasından mı korkuyor? Mühendis belediye başkanı kaçak inşaat yapar mı? Yapılmasına göz yumar mı?" diye sordu.

Yeşil alanların neden betonlaştığına dair sorularına da hala bir cevap alamadıklarını ifade eden Yıldız, "Mahalle gezilerimiz sırasında anneler, 'Bizim çocuklarımız nerede oynayacak?' diye sorduğunda cevap veremiyoruz. Ataevler Ahmet Uyar İlköğretim Okulu'nun tam karşısında yaklaşık 8 dönümlük bir yeşil alan ve çocuk parkı vardı. Vardı diyorum, çünkü şimdi orası betonlaşmış, parkın içine beton bina yapılmış ve burası bir restoran haline getirilmiştir. Şimdi soruyorum, bu restoran inşaatını yapan, kiralayan işletmeci ile sayın başkan arasında ne gibi ilişki var?" diye konuştu.

Başkan Bozbey'in basın açıklaması yaparken belediye binasını tercih ettiğini söyleyen Yıldız, "Başkanın yanına ise CHP’nin ilçe başkanı oturmuş. CHP ilçe başkanı sıfatıyla kamu hizmet binasında basın açıklaması yapmasına göz yumulmuştur. Bu olayı siyasi olarak etik bulmuyoruz. Belediye binası kamuya hizmet binasıdır. Devletin malıdır. Halka eşit olarak, siyaset farkı gözetmeksizin hizmet verilmesi gereken belediye binası CHP’nin lokali haline dönüştürmüştür" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.