Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da Karadeniz rüzgarı

Mustafakemalpaşa'da yaşayan Karadeniz kökenli vatandaşlar, Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen gecede buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mustafakemalpaşa'da Karadeniz rüzgarı

Mustafakemalpaşa Karadeniz Kültür ve Yarımlaşma Derneği'nin, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendirmek ve kaynaşma ortamı sunmak amacıyla düzenlediği 'Karadenizliler Gecesi' renkli etkinliklerle kutlandı.

Karadeniz rüzgarının Mustafakemalpaşa'da estiği geceye; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Karadenizliler Derneği Başkanı Tamer Aydemir, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kültürlerini paylaşarak yaşatan Karadenizlilerin, yöresel güzelliklerine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

'MİLLET OLMANIN ÖRNEĞİNİ SERGİLİYORUZ'

Karadeniz kültürünü hayatına yansıtanların, çalışkanlıkları ve karakterleri ile Türkiye'nin her yerine bu duyguları taşıdığını belirten Başkan Kurtulan; " Millet olmamızın en güzel örneklerini bu etkiliklerde birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde birlikte Türkiye olmanın sorumluluğu içindeyiz. Memleketlerinden bir keserle yola çıkanlar, gittikleri her yerde alın teri ve emekleriyle güzellikleri oluşturdular. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak kültürlerin ruhunu desteklemeye devam edeceğiz. Anadolu zenginliğinin bir parçası olan Karadeniz ruhunu hep birlikte sahipleniyoruz. Karadeniz esintisini bu gecede Mustafakemalpaşa'ya taşıyanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Büyük ilgi gören etkinlikte horon ve şarkılarla coşan davetliler, gönüllerince eğlendi.

Coşku dolu görüntülere sahne olan gece, yerel sanatçılar Hikmet Cüre, Yeşim Civelek ve Nihat Yılmaz'ın ezgileriyle renklendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.