Hava Durumu

Müthiş tanıtım! Dünyanın gözü Türkiye'deydi

1054 yılında birbirlerini aforoz ederek ayrılan Katolik ve Ortodoks dünyasının günümüzdeki liderlerinden 960 yıl sonra tekrar birleşme yolunda önemli mesajlar İstanbul'da verildi. Papa Francesco, İstanbul ziyaretinin son günündeki programını ise tüm dünya izledi. Akıllarda kalan detay ise zırhlı lüks makam otoları dururken orta sınıf bir araç talep etmesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2014 02:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2014 02:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Müthiş tanıtım! Dünyanın gözü Türkiye'deydi
Fener Rum Patriği Bartholomeos önünde eğilen PapaFrancesco'nun başını öptü ve eliyle okşadı. İstanbul 'u ziyaret eden Papa Francesco, bugün Fener Rum Patrikhanesi'ndeydi. Harbiye'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'nde gerçekleşen ayini yöneten Papa Francesco, araçla buradan ayrıldı.

Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Papa Francesco, patrikhane girişinde kendisini çiçeklerle karşılayan çocukları öptü. Patrikhanenin içerisindeki kiliseye geçen Papa Francesco'yu burada, Fener Rum Patriği Bartholomeos karşıladı. 

BAŞINI ÖPTÜ VE ELİYLE OKŞADI 

Papa, patrikhanede Aziz Andreas Yortusu arifesinde yapılan ayine katıldı. 

Ayinde Papa Francesco ve Fener Rum Patriği Bartholomeos birbirine sarıldı. Patrik Bartholomeos önünde eğilen Papa Francesco'nun başını öptü ve eliyle okşadı. Papanın bu ziyaretiyle 1054 yılında birbirlerini karşılıklı aforoz ederek ayrılan katolik ve ortadoks kiliselerinin yeniden birleşmesi yönünde güçlü mesajlar verildiği ifade edildi. 



DÜNYA İSTANBUL'U İZLEDİ

Papa güvercin uçurdu, barış mesajı verdi. Mütevazı yaşam tarzıyla bilinen Papa Francesco İstanbul'da zırhlı lüks makam otoları dururken orta sınıf bir otomobille gezdi.




O ARAÇ 80 BİN KİLOMETREDE 

Bu arada papanın İstanbul ziyaretinde kullandığı araç da yakından görüntülendi. Aracın 80 bin kilometrede olduğu görüldü. Papa, patrikhaneden çıkarak Harbiye'deki Vatikan temsilciliğine gitti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.