Hava Durumu

Nilüfer'de 19 mayıs çoşkusu

Nilüfer Belediyesi’nin organize ettiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde Bursalılar “gelecek için” yürüdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2013 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2013 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer'de 19 mayıs çoşkusu

Foto Galeri için tıklayınız

'Gençler geleceğe yürüyor' kapsamında Nilüfer Kent Konseyinin önünden hastane alanına binlerce vatandaş coşku içinde yürüdü. Kutlamalara katılan vatandaşlar, 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Genciz güçlüyüz Atatürkçüyüz' sloganları atarak ve 10. yıl marşını söyleyerek hastane meydanına yürüdüler. Yürüyüş öncesi yunusların yaptığı gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca yürüyüş esnasında 800 metrelik ay yıldızlı bayrak açan vatandaşlar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe bazı vatandaşların çocukları ile birlikte katılması dikkatlerden kaçmadı. Yürüyüş sonrası hastane alanına gelen vatandaşlar, alanı bayram yerine çevirdi. Hastane alanında açılış konuşmalarının ardından yapılması planlanan Mor ve Ötesi konseri, Reyhanlı’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği olay sebebiyle iptal edildi.
Günün önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “19 Mayıs 1919’u gençlerle birlikte yürüyerek kutlayacağız. Bu tarih bizim için çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesinin yakıldığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında bugün için benim doğum günüm demiştir. Biz bugün onun doğum gününü kutlayacağız. Gençlerimizi kutluyorum. Geçen yıl başlattıkları bu etkinliğe biz de sürekli destek vereceğiz. Katılımı sayısal olarak değerlendirmiyoruz. Normal ya da çok olabilir. Ama ben çok olacağını tahmin ediyorum. Önemli olan gençlerin buraya gelmesidir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.