Hava Durumu

Nilüfer Deresi'nin pis kokusu 7 mahallenin halkını canından bezdiriyor

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinden geçen Nilüfer Deresi'nin etrafa yaydığı kötü kokular çevre sakinlerini canından bezdiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Nilüfer Deresi'nin pis kokusu 7 mahallenin halkını canından bezdiriyor

"Nilüfer Deresi'nin ismiyle müsemma olan Nilüfer ilçesinin güzel kokması için yetkilileri göreve çağırıyoruz" diyen Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, "Özlüce'den başlayıp Altınşehir, Ertuğrul, Minareliçavuş, Balat, Ahmet Yesevi ve Geçit mahallelerini kaplayan koku bölgede yaşayan insanları canından bezdirmiş durumda. Yaz boyunca o sıcak gecelerde insanlar kapı-pencerelerini kapalı tutmak zorunda kaldı. Etrafı saran pis koku bazı bölgelerde devamlı olmak üzere bazı yerlerde ise akşam ve sabah saatlerinde çevrede yaşayan insanlarımızı nefes alamaz hale getirdi" dedi.

Nilüfer Deresi'ni kirleten ve etrafa pis koku yaymasına sebep olan sanayi atıklarının engellenmesi için fabrikalara caydırıcı müeyyideler uygulanmasını isteyen Aydın, "Fabrika atıklarının ve diğer unsunların kirlettiği Nilüfer Deresi'nin temizlenmesi için, Özlüce'de kurulan arıtma tesisi faydası olmadığı gibi, arıtma tesislerinden arıtma sonrası çıkan gazların da etrafa pis kokuyu yaydığı görülüyor. Dereden yayılan kokular bir yana, devasa bütçeler harcanarak kurulan arıtma tesislerinden etrafa yayılan kokulara bir anlam veremiyoruz. Bursa'yı yönetenlerin, senenin 12 ayı vatandaşlarımızı rahatsız eden bu meseleye hassasiyetle eğilmelerini istiyoruz. O bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları anlayabilmeleri için kendilerini o bölgelere davet ediyoruz" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.