Hava Durumu

Obama'dan kanlı baskınla ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Obama, ABD’nin Orlando kentinde, eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Obama'dan kanlı baskınla ilgili ilk açıklama
ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı terör ve nefret saldırısı olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD’de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Obama bu tür saldırıların Amerikalıları korkutamayacağını, Amerikalılar arasındaki birlik ve dayanışmanın süreceğini belirterek, saldırıda yaşamını yitirenler ve aileleri için dua ettiklerini söyledi.

Öte yandan ABD'nin Florida eyaletinde lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks (LGBTİ) bireylerin gittiği ve 50 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi.

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde birgece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Terör örgütü IŞİD, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini duyurdu.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.