Hava Durumu

'Obama'nın elinde çuval da olabilirdi'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun kendisi hakkında küfürbaz demesini değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en çapsız Dışişleri Bakanı'dır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2012 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Obama'nın elinde çuval da olabilirdi'

Kılıçdaroğlu, Obama'nın elinde beyzbol sopasıyla görünen fotoğrafını da yorumladı.
    
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki gelişmeleri NTV'nin canlı yayınında değerlendiriyor.

Kılıçdaroğlu "Kuzey Suriye'de yaşanan gelişmeler sonrasında Meclis olağanüstü toplanmalı mı?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "Eğer bir parlamento hükümeti sorgulayabilecekse, hükümete soru sorabilecekse parlamentonun toplanması lazım. Bu işlevi kaybolmuşsa o parlamento sorunludur. Parlamento açıkken Suriye konusunda TBMM'nin ortak deklerasyon yayınlamasını istedik. Maalesef AK Parti vekillerinin oylarıyla reddedildi. Kuvvetler ayrımı var mı? Fiili durumda yok. Toplanma için grupların yeşil ışık yakması lazım. Biz toplanmasından yanayız. Çözüm üretecekse Meclis toplanmalı."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Kuzey Irak'ı ziyaretini değerlendiren CHP Lideri "Diyaloğa kapalı değiliz. Barzani bugunü kadar hangi sorunun çözümüne katkı verdi? Bu soruya Davutoğlu da olabilir, şu katkıyı verdi diye bir yanıt vermesi lazım. Bizim gördüğümüz böyle bir tablo yok. Biz çözümü orada arıyorsak, çözüm bulamayız" dedi.

EN ÇAPSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI
Davutoğlu'nun kendisi hakkında küfürbaz demesini yorumlayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en çapsız Dışişleri Bakanı'dır. Çıktığı nokta sıfır sorundu, geldiği nokta herkesle kavgalı olan bakan. Hangi konuda Davutoğlu başarılı oldu? Geldiğimiz nokta son derece dramatiktir " diye konuştu.

BAŞBAKAN O FOTOĞRAFI YORUMLASIN
ABD Başkanı Obama'nın Erdoğan'la görüşmesi sırasında ortaya çıkan fotoğrafla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Bu resim verildiyse bir anlamı vardır. Barzani'nin havucuyla, Obama'nın sopası arasına sıkışan bir dış politika güderseniz açmaza sürüklenirsiniz. O sopa dostluk belirtisi değildir. Obama yanında çuval da bulundurabilirdi. Görüşme sırasında beyzbol sopasının dünyaya gösterilmesi doğru bir tablo değil. Bu sorunun muhatabı Başbakan'dır. Çıkıp bu fotoğrafı yorumlamasını bekliyorum. Nasıl yorumlayacak merak ediyorum."

ntvmsnbc

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.