Hava Durumu

Öcalan'ın son talebi hayrete düşürdü

Öcalan, İmralı’da beraber kaldığı 4’ü PKK’lı biri TİKKO üyesi 5 mahkumun adadan gönderilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Öcalan'ın son talebi hayrete düşürdü

İmralı’da hükümlü bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın, 2009’da yanına gelen mahkumlarla arasının bozuk olduğu ve bu kişilerin adadan gönderilmesini istediği ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ile gruplar halinde yaptığı toplantıda bu bilgiyi paylaştı ve 'Öcalan’ın yanına adam da verdik. Kendi istediği isimler olmasına rağmen, yanındakilerden rahatsız, gitmelerini istiyor' dedi. Erdoğan bu konudaki sorunun daha sonra çözüldüğünü de açıkladı.

KİMLER VAR?

İmralı’da bir müdür, 3 müdür yardımcısı ve 34 infaz koruma memuru bir doktor, 700 de jandarma komando var. Personel ve hükümlüler, aynı mutfaktan çıkan yemeği yiyor. Öcalan ve 5 mahkum 11.8 metrekare olan koğuşlarda tek başlarına kalıyor. Mahkumlar yakınlarıyla haftada 45'er dakika açık görüş yapıyor. Öcalan 15 Şubat 1999’dan bu yana İmralı’da bulunuyor.

İmralı Cezaevinde Öcalan ve 5 mahkum bulunuyor. Kapasitesi 9 kişi olan cezaevinde, hükümlüler, haftada 3 saat sohbet toplantısı yapabiliyor, Salı ve Cuma günleri de basket ve voleybol oynayabiliyor. Öcalan ile birlikte İmralı’da kalan 5 isim şunlar:

ŞEYHMUS POYRAZ: PKK hükümlüsü. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. 2005’te Öcalan’ın tecrit koşullarının kaldırılması için ölüm orucu yaptı. Sri Lanka’da Tamil gerillalarına yönelik baskıları protesto için de açlık grevi yaptı.

CUMALİ KARASU: PKK hükümlüsü. 12 Şubat 1994’te Tuzla Tren İstasyonu’na düzenlenen 5 yedeksubay adayının öldüğü, 16 askeri öğrenci ve 11 erin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum.

BAYRAM KAYMAZ: PKK hükümlüsü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum. Öcalan yakalandığında kendisini yakmak istedi. AİHİM’e açtığı davada, Türkiye 5 bin euro tazminat ödedi.

HASBİ AYDEMİR: PKK hükümlüsü. 1998’de Bingöl’de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yakalandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden getirildi.

HAKKI ALKAN: TİKKO üyesi. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi. 1999’da, yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken yakalandı. Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nden İmralı’ya nakledildi. AİHM’e Türkiye aleyhinde davlar açtı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.